4 lucruri despre kilogramele in plus

1072 0

In cazul in care vei avea gemeni, poti lua in greutate intre 15,5 – 20 kg.

3. Va afecta greutatea starea sanatatii?

Ei bine, multe dintre problemele care apar de-a lungul celor 9 luni de sarcina pleaca tocmai de la aceste kilograme in plus, cu care organismul nu este obisnuit. Asteapta-te la dureri de spate, miscari greoaie, oboseala, incheieturi umflate. Multe femei sufera chiar de depresie in aceasta perioada, mai ales daca au fost obisnuite cu o silueta de invidiat sau sunt adeptele unui stil de viata sanatos.

Majoritatea nutritionistilor le sfatuiesc pe viitoarele mamici sa isi verifi ce saptamanal greutatea si sa fi e atente sa nu depaseasca parametri prezentati anterior. Orice kg in plus peste aceasta limita poate crea la un moment dat neplaceri.

Ei bine, marea lor majoritate se va topi ca prin farmec in primele luni dupa nastere. Multe constau in greutatea fatului, a placentei, lichidului amniotic sau fl uidelor care s-au acumulat in tesuturile tale.

Apoi, ritmul de viata complet schimbat, alaptatul si noile griji te vor face sa arzi mult mai multe calorii si slabesti. O dieta echilibrata, bogata in fi bre, legume si fructe, te va ajuta sa-ti revii la forma initiala.

Cum se calculeaza indicele masei corporale

Indicele masei corporale = greutatea in kg / inaltimea in metri la patrat. Adica, daca ai 60 kg si 1,70 m, formula va arata in felul urmator:

60:(1,7 X 1,7) = 60:2,89 = 20,7

Interpretare:

  • Daca IMC este mai mic decat 18,5, esti subponderala
  • Daca IMC este intre 18,5 si 25, esti normala.
  • Daca IMC este intre 25 si 30, ai probleme de greutate
  • Daca IMC este peste 30, esti supraponderala.

Putine sunt mamicile care se pot lauda cu o silueta de model imediat dupa nastere. In general, femeile castiga in tot acest timp mai multe kilograme, pe care unele dintre ele le pierd de-a lungul urmatoarelor luni. Iata asadar patru dintre cele mai importante intrebari pe care si le pune orice femeie in aceasta perioada, cu raspunsurile aferente.

1. Cate kilograme voi lua in plus in timpul celor 9 luni de sarcina?

Ei bine, asta depinde chiar de greutatea si masa ta corporala de dinainte de a ramane insarcinata. Daca te afl ai in limite normale (indicele masei corporale = 18,5- 24,9), vei lua intre 11 si 15,5 kg. Ritmul este de 1 – 2,5 kg in primul trimestru, apoi cate o jumatate de kg pe saptamana pentru restul lunilor.

Daca aveai o greutate sub limita normala pentru inaltimea ta la momentul conceptiei (indicele masei corporale = sub 18,5 ), ar trebui sa castigi intre 12,5 si 18 kg. Daca erai supraponderala (indicele masei corporale = peste 30), atunci nu ar trebui sa te ingrasi mai mult de 6-7 kg.

In this article

Join the Conversation