5 lucruri despre hepatita B in sarcina

1981 0

1. Hepatita B este una dintre cele mai frecvente boli infectioase ale adultului. Daca esti insarcinata si testul la hepatita B ti-a iesit pozitiv, va trebui sa urmezi reguli mai stricte decat celelalte viitoare mamici, din cauza riscului de transmitere a infectiei catre copil.

2. Daca esti infectata, medicul va propune investigatii suplimentare din care sa reiasa starea ta generala de sanatate, stadiul bolii si posibilitatea aparitiei unor complicatii. Va fi monitorizata functionarea ficatului si se va interzice total consumul de alcool sau de medicamente pe durata sarcinii.

3. Riscul transmiterii virusului la copil etse de 10%-20%. In cazul in care mama a contactat virusul in ultimul trimestru de sarcina, aceasta posibilitate creste cu pana la 90%.

4. Este esentiala administrarea corecta in sala de nasteri a tratamentului de prevenire a contactarii virusului de catre fat: riscul scade astfel cu pana la 90%. Daca procedurile nu sunt respectate, copilul este supus unui risc de 95% de a contactat hepatita B cronica!

5. Vei putea sa alaptezi! In cazul imunoprofilaxiei adecvate, alaptarea nu creste riscul de infectare a copilului.

In this article

Join the Conversation