5 ponturi pentru un antrenament perfect

375 0

Pentru un antrenament cat mai reusit si fara probleme, este indicat sa iei cateva masuri. Noi iti oferim cateva sfaturi care sa-l ajute sa se antreneze in siguranta:

1. Hainute potrivite

Alege imbracamintea in functie de temperatura si umiditate. Cand este frig, imbraca-l „in straturi”, pentru a putea sa dea jos unele dintre ele, pe masura ce temperatura corpului creste. Cand e cald, imbraca-l in lucruri subtiri, de culori deschise. Indiferent de vreme, este bine sa-i aplici pe fata si brate o crema cu protectie solara.

2. Echipament de protectie

Multe accidente pot fi prevenite prin folosirea unui echipament adecvat. Asigura-te ca prichindelul tau poarta toata protectia necesara pentru sportul ales. Daca nu esti sigura, intreaba un instructor.

Un pahar de apa, cu 15 minute inainte de inceperea exercitiului, iata reteta ideala. Daca este intr-o incapere calda, la fiecare 20 de minute poate sa mai primeascã un pahar. Lipsa apei provoca deshidratare.

4. Nu uita incalzirea muschilor

Ii pregateste muschii, tendoanele, ligamentele, incheieturile si inima pentru exercitiile care vor urma. In general, copiii se incalzesc mai repede decat adultii, prin simpla alergare pe loc sau respirand adanc cateva minute. Exercitiile se fac crescand usor viteza, forta si intensitatea.

5. Cand este incins, ajuta-l sa-si revina

Copilul are nevoie de cateva minute de miscari lente inainte de a se opri din activitate. Ai rabdare ca pielea sa i se usuce si sa-i scada temperatura corpului, inainte de plecarea acasa.

In this article

Join the Conversation