5 semne ca nu sufera de o simpla raceala

3514 0

Majoritatea parintilor sunt tentati sa masoare gravitatea bolii dupa intensitatea febrei dar, de cele mai multe ori, aceasta nu este singurul criteriu dupa care se ghideaza si doctorii. Iata cinci semne care arata ca puiul tau nu sufera de o simpla raceala si ca ar fi cazul sa chemi doctorul.

1. Febra mare. Daca temperatura puiului tau este peste 39 grade C, este cazul sa chemi doctorul. Temperatura normala pentru un sugar se situeaza intre 36-38 grade C. Nu uita! Masurarea temperaturii se face in functie de varsta. In cazul bebelusului, temperatura se masoara intrarectal, folosind termometrul clasic cu mercur, iar la copilul mai mare axial (la subrat).

2. Nu se vad ameliorari. Daca siptomele se agraveaza dupa sapte-zece zile, s-ar putea sa ai de-a face cu o infectie bacteriana, cum ar fi o infectie a sinusurilor, care necesita un tratament cu antibiotice.

3. Letargie. Cheama doctorul daca puiul tau doarme mult timp sau nu face miscare. De asemenea, daca nu vrea sa manance, nu raspunde cand iti aude vocea, cand il atingi, nu reactioneaza la zgomote sau la lumina, inseamna ca trebuie sa iei masuri.

4. Voma continua. Daca puiul tau nu poate retine mancarea in organism, nici apa sau daca nu merge la toaleta o zi intreaga, inseamna ca sufera de o dehidratare severa.

5. Gat teapan. Poate fi doar un muschi incordat, dar daca nazadravanul tau nu isi poate duce barbia la piept, poate fi un semn al meningitei sau al unei alte infectii severe. (Daca exista doar durerea de gat, fara alte simptome, cum ar fi febra, voma, poti incerca Ipubrofen pentru ca starea lui sa se imbunatateasca).

In this article

Join the Conversation