5 sfaturi de la pediatri pentru părinții care pleacă la drum cu bebe pe timp de iarnă

4850 0

Vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, iar, dacă vrei să-l iei cu tine la drum pe bebe, specialiștii au câteva sfaturi esențiale.

Drumurile cu bebeluși și copii mici sunt destul de dificile, mai ales pe timp de iarnă, însă, dacă ții cont de câteva sfaturi, poți pleca la drum fără să-ți faci griji. Mai mult decât atât, este chiar recomandat să-l iei cu tine pe micuț în călătoriile pe care le faci, în felul acesta se va învăța cu drumul și cu oameni noi. Iată ce trebuie să știi dacă plănuiești să-l iei pe bebeluș cu tine în concediu:

  • Asigură-te că ai în bagaj aceste haine

În bagajul pentru copil trebuie să ai hăinuțe groase pentru exterior, dar și unele pentru interior. Astfel de costume sunt absolut indispensabile când pleci la drum, pentru ca sunt practice pentru mămici, dar și comode și călduroase pentru copii. Este de preferat atunci când pleci la drum să ai 2-3 astfel de costume, vei vedea că le poți folosi oriunde și oricând.

Din bagaj, desigur, nu trebuie să lipsească o pereche de pantaloni impermeabili și nici o geacă impermeabilă, ghetuțe groase și mănuși.

  • Nu te baza pe faptul că vei putea spăla rufe sau că vei putea cumpăra mâncare pentru el de acolo

Ia absolut tot ce crezi că ai nevoie în călătorie fără să te bazezi pe faptul că ai putea face cumpărături de pe drum sau din localitatea de destinație. Nu poți ști ce produse vei găsi acolo sau dacă vei găsi. Nu te gândi nici că vei spăla rufe în timpul vacanței, fii pregătită cu haine de schimb pentru toate zilele pe care le petreci acolo.

De asemenea, este esențial să pui în bagaj și produse de igienă sau produse alimentare, deoarece s-ar putea ca cele pe care le găsești să nu fie pe placul bebelușului, caz în care întrega vacanță este compromisă.

  • Nu pleca la drum fără să ai un număr de telefon al unui pediatru

Ori de câte ori ai pleci la drum, este esențial să știi că te poți baza pe pediatrul tău. În primul rând, pediatrul trebuie să fie o persoană în care ai încredere deplină și care să fie dispusă să îți ofere asistență indiferent de perioada din an.

Uneori, în timpul călătoriilor, dar și într-un mediu nou, copii pot deveni morocănoși și pot vea niște reacții care să-i îngrijoreze pe părinți. Tocmai de aceea este bine să poți suna pediatrul pentru a-l întreba dacă sunt motive reale de îngrijorare sau dacă reacțiile bebelușului sunt normale.

  • Pune în bagaj medicamente pentru cel mic

Cel mai probabil aveai deja în vedere această regulă, însă e cazul să ți-o reamintim. Medicamentele pentru copil sunt de mare ajutor când pleci la drum. Este mai bine să le ai în bagaj și să nu ai nevoie de ele, decât să îți fie necesare și să nu găsești o farmacie deschisă prin preajmă. Ia la tine medicamente de viroză, febră, tulburări digestive și unguente pentru iritații.

  • Alege cu grijă destinația

În final, cel mai important sfat de care ar trebui să ții cont este să alegi cu mare grijă destinația. Nu pleca la un drum foarte lung, care să-l solicite prea mult pe copil. Nu merge într-un loc pe care nu-l cunoști absolut deloc și în care se vorbește o limbă străină pe care nu o cunoști. De asemenea, de evitat sunt și destinațiile foarte izolate, departe de civilizație.

Sursa foto: Shutterstock

In this article