5 sfaturi inainte de divort

2789 0

Esti sigura? Noi iti oferim cateva sfaturi pe care ar trebui sa le incerci mai inainte de a spune ca lucrurile nu pot merge mai departe si nu ai alta optiune decat divortul.

1. Clarifica-ti expectatiile

Clarifica ce anume astepti tu de la casnicie si la ce anume se asteapta sotul tau. Nu exista un raspuns „bun” sau „gresit”. Conteaza doar felul in care impartasiti sau nu acelasi punct de vedere. Ceea ce conteaza pentru ca un cuplu sa fie intreg si fericit este ca partenerii sa vada si simta lucrurile in mod asemanator.

2. Nu considera divortul o situatie romantica

„Vei gasi pe altul” sau „O iei de la inceput” sunt vorbe care se spun de obicei, care par sa te incurajeze, dar de fapt te impiedica sa judeci realist situatia. Datele statistice arata ca procentul de esecuri in a doua casnicie este ceva mai mare decat in situatia primei casnicii – 55-60% fata de aproximativ 50% pentru casniciile prime.

Nu-ti crea o aureola de victima care duce tot greul in casa numai pentru a starni compasiune sau a fi evaluata pozitiv de cei din jur. Casniciile in care tatal face parte activa din viata de familie, se implica in relatia cu copilul, se dovedesc a fi si cele mai fericite pentru ambii soti.

4. Nu uita, casatoria nu este un lucru incremenit

Este la fel de vie ca si vietile celor care fac parte din ea. Schimbarea, transformarea sunt adevarurile vietilor noastre si din aceasta perspectiva nu trebuie in nici un caz sa te astepti ca legatura dintre voi sa nu suporte si ea, o data cu trecerea timpului, consecintele schimbarilor din vietile voastre personale.

5. Nu ezita sa ceri ajutor profesionist

Inainte de a parasi definitiv ideea impacarii, cand esti „gata sa spui gata, de maine plec definitiv de langa el”, mai acorda o sansa casatoriei: apeleaza la un consilier marital profesionist, care va poate ajuta sa gasiti solutii chiar si pentru situatiile ce par inghetate sau fara iesire.

In this article

Join the Conversation