6 activitati pentru bebelusi

2447 0

După ce ți-am recomandat câteva jocuri si jucării pentru bebelusi, simple, plăcute și la îndemână, cu beneficii importante pentru dezvoltarea lor, revenim cu alte 6 activități pentru bebeluși – floare la ureche pentru un om mare, dar solicitante și foarte interesante pentru un pui de om.

Activități pentru bebeluși

Bălăceala
Ia o cădiță de plastic și jucării care stropesc sau scot sunete, căni de plastic sau lavete. Spuma de baie pentru copiii poate să fie un alt element fascinant de joacă. Dar ține minte: băița bebelușului este un moment în care trebuie să fii vigilentă și să nu-ți lași niciodată copilul nesupravegheat – în sau lângă cădiță.

Arată-i obiecte
Este nepoliticos să arate cu degetul? În acest caz, nu. Arată-i copilului diferite obiecte în timp ce le spui pe nume și îi explici ce sunt acestea. Chiar dacă cel mic nu arată înapoi și vorbește, nu înseamnă că nu observă sau nu ascultă. Vei fi uimită când, într-o zi, îți va demonstra că a reținut tot ce i-ai arătat.

Jocuri de prindere
Jocurile ușoare în care prind lucruri sunt activități pentru bebeluși fascinante și le dezvoltă coordonarea ochi-mână. Aruncă în aer o eșarfă ușoară și las-o să plutească până când cel mic o prinde. Poți încerca și cu baloane de săpun non-toxice.

În dulap
Dacă cel mic a început deja să meargă (cu sau fără sprijin), cu siguranță că este curios să cotrobăie prin dulapuri și sertare. Prin urmare, pune sertarelor și dulăpioarelor siguranțe, dar lasă unul special pentru explorare, pe care să-l poată deschide când dorește (să fie unul care se deschide ușor și în care nu-și prinde degețelele). Pune acolo niște oale mici, linguri de lemn sau alte obiecte care nu sunt periculoase pentru a le studia și a le folosi pe post de jucării  în timp ce tu ai treabă în bucătărie.

Decizii
Care e cea mai bună jucărie? Dă-i celui mic să țină în fiecare mână câte o jucărie, apoi oferă-i-o pe a treia, pentru a-i exersa puterea de alegere. Să aleagă altă jucărie decât cele din mâini? Să le țină pe toate trei? Iată un exercițiu fizic și psihologic foarte util pentru copilașii de vârste mici.

Șoricel de bibliotecă
Cititul este o formă ușoară de distracție și un obicei care trebuie deprins de la o vârstă fragedă. Cuvintele noi și imaginile colorate stimulează creierul copilului, iar la capătul unei zile obositoare cititul poate deveni un ritual de noapte bună care poate fi susținut ani la rând.

Sursă: FamilyEducation.com, Foto: Guliver/ Thinkstock, Adaptare: Adina Gruia

In this article