6 metode sa-ti protejezi copilul de intepaturi de tantari

1174 0

Tantarii se inmultesc in balti si lacuri. Este important sa golesti piscina gonflabila a copilului de apa si sa procedezi la fel cu jucariile neutilizate care colecteaza apa. Goleste recipientele de gunoi cat mai des cu putinta.

In zonele cu tantari, evitati sa iesiti in momentele in care acestia sunt activi – la rasarit si la apus. Verifica sa ai plase contra tantarilor in stare buna.

Tantarilor le place sa se ascunda in iarba inalta. Tunde iarba din fata casei sau evitati zonele in care iarba este mare.

Un ventilator asezat pe terasa poate sa tina tantarii departe. Acestora nu le place sa zboare contra curentului si, in plus, ventilatorul imprastie dioxidul de carbon pe care-l expiram, facandu-ne mai putin detectabili pentru tantari.

Imbraca-l pe copilul tau in haine deschise la culoare si largi. Materialele inflorate si viu colorate atrag insectele. Tricoul copilului sa fie bagat in pantaloni, iar capetele pantalonilor in sosete. In picioare trebuie sa poarte incaltaminte nedecupata, in niciun caz sandale.

Plasele de tantari pentru carucioarele bebelusilor, pentru landoul si patutul copilului sunt foarte utile.

 

 

 

In this article

Join the Conversation