6 sfaturi alimentare care ne ajuta sa ne simtim bine

318 0

Poate e timpul sa verificati cu atentie ce tipuri de alimente consumati si s-ar putea sa aveti surpriza ca de acolo va vine starea proasta de spirit. Expertii nutritionisti sustin ca, pe termen scurt sau lung, diferite alimente pot provoca stari afective pozitive sau negative.

Iata cateva recomandari si prezentarea a sase tipuri de alimente care ne ajuta sa ne simtim bine:

La fiecare masa, in fiecare zi, incercati sa tineti sub control nivelul zaharului in sange, prin consumarea cu atentie a dulciurilor si produselor bogate in zaharuri. De asemenea, evitati sa suprasolicitati tractul gastrointestinal prin consumarea periodica a unor alimente ce contin fibre si faceti din cand in cand cate o cura de paine cu tarate pentru a evita constipatia sau iritarea colonului.

Specialistii avertizeaza ca avem starile de spirit bune sau proaste si in functie de ceea ce mancam, pentru ca anumite tipuri de alimente influenteaza in mod direct nivelul de hormoni, cum ar fi de pilda serotonina. Alte alimente asigura o buna circulatie a sangelului si pot preveni aparitia inflamatiilor.

Astfel, pentru a ne pastra inima sanatoasa, nutritionistii recomanda o dieta bogata in fibre si saraca in grasimi saturate. Dr Diane M. Becker, de la Centrul pentru Preventie in Sanatate din cadrul Scolii de Medicina Johns Hopkins sustine ca „un pranz cu exces de grasimi si glucide determina intotdeauna aparitia disfunctiilor diverselor organe, provocand cel mai adesea stari de deprimare si insomnie”.

In this article

Join the Conversation