6 sfaturi pentru mamicile de baieti

1186 0

Iata 6 sfaturi de urmat pentru a-ti atinge visul.

1. Ajuta-l sa isi exprime emotiile

Mamicile rad si vorbesc mai mult cu fetitele. Rezultatul? Baietii vorbesc in general mai tarziu si mai putin bine decat fetele. Copiii isi exprima prin gesturi emotiile. Fetele plang, baietii se bat. Asadar, de la o varsta cat mai frageda trebuie sa iti incurajezi piciul sa vorbeasca despre emotiile lui, sa-l ajuti sa iasa din mutismul specific, sa exprime cu ajutorul cuvintelor ceea ce simte.

2. Nu il critica prea tare

Baietii sunt foarte sensibili la critici, in special la cele referitoare la comportamentul lor. Atunci cand greseste, explica-i care e problema, insa fara a face comparatie cu sora lui sau cu vreun prieten de joaca (de exemplu, nu ii spune niciodata: "Sora ta nu ar face niciodata ce ai facut tu! Tu o superi mereu pe mami!").

3. Vorbeste pe intelesul lui

Trebuie sa vorbesti cu micutul tau cu fraze directe, concrete, logice, fara sa te pierzi in explicatii.

Invata-l sa asoreteze culorile, sa se pieptene, sa se ingrijeasca. Un tata nu va face asta cu fiul lui. Este un lucru pozitiv pentru viitor, cand baietelul vostru, devenit barbar, va fi o persoana ingrijita, placuta. Nu trebuie sa-ti fie frica ca va parea prea feminin. Masculinitatea se transmite prin tata sau o alta persoana de acelasi sex (bunic, unchi).

5. Nu face totul pentru el

Nu te grabi sa-i inchei nasturii de la hainuta cand o poate face chiar el. Invata-l si lasa-l sa se imbrace singur, sa se spele singur, accepta faptul ca trebuie sa se departeze un pic de tine, sa se descurce singur.

6. Fii un model pentru el

Mama are grija de copii si de familie. Este foarte bine, insa nu te opri doar la asta. Astazi mamele pot fi, ca si tatii, un model "social" pentru copiii lor. Tot mai multi copiii ai caror mame lucreaza si sunt active, ambitioase, ajung sa spuna: "Vreau sa am aceeasi meserie ca mami".

In this article

Join the Conversation