6 sfaturi prețioase de la consultanții în lactație. Sunt cu adevărat utile oricărei mămici

10084 0

O mulțime de mămici au dificultăți la alăptare și nu au descoperit încă faptul că el poate fi și confortabil, însă aceste sfaturi se vor dovedi a fi o adevărată comoară.

Orice mămică a întâmpinat măcar o dată dificultăți la alăptare, iar dacă ești o mămică începătoare, șansele să ai încă nedumeriri legate de hrănirea la sân a bebelușului sunt mari. Nu este nici greu și nu trebuie să fie nici inconfortabil sau dureros să-ți alăptezi bebelușul, iar sfaturile de mai jos îți vor arăta ce ai de făcut.

  • Unul dintre cele mai utile lucruri pentru mămicile care alăptează. Va deveni confortabil și pentru bebe, dar și pentru tine

Un prim sfat de la consultanții în lactație este să folosești o astfel de pernă de alăptat pentru a avea o poziție cât mai confortabilă și pentru ca ora mesei să fie la fel de plăcută și pentru bebe, și pentru tine. Perna de alăptat a fost gândită special pentru ca mămicile să aibă o poziție confortabilă când alăptează, dar și pentru a oferi copilului un suport comod, așa încât să se bucure din plin de masă. Acestă pernă este un lucru care nu poate să-i lipsească niciunei proapsete mămici care își dorește să alăpteze copilul cât mai mult timp.

  • Poziția corectă de alăptat și cum trebuie să așezi copilul

Poziția corectă de alăptare și cea în care șansele ca bebe să mănânce bine este așezarea copilului cu nasul în dreptul sfârcului (nu cu gurița, pentru că astfel se va întinde, va deschide gurița și va mânca mai bine) și burtica lui pe burtica ta. De asemenea, bebelușii vor mânca mai bine dacă vor avea piciorușele spirjinite de brațul tău, de brațul fotoliului sau orice altceva, acest lucru le oferă un plus de siguranță.

  • Nu face niciodată această greșeală, chiar dacă pare logic să procedezi așa

Una dintre cele mai întâlnire greșeli ale mămicilor care alăptează este să împingă (chiar și ușor) capul copilului spre sân atunci când îl hrănesc. Acest lucru îl va determina pe micuț să opună oarecare rezistență și să provoace iritații la nivelul sânului. De asemenea, în loc să ții mâna pe capul celui mic, mai bine o pui pe ceafă.

  • Nu folosi suzeta în primele săptămâni

Suzeta poate întârzia apariția senzației de foame, iar copilul nu va mai mânca atunci când încerci să-l alăptezi. Recomandarea specialiștilor în lactație este să nu îi oferi suzeta în primele săptămâni de viață, ci abia apoi.

  • Achiziționează o pompă pentru sân

Pompa pentru sân este absolut necesară mămicilor și nu este nici pe departe un articold de care se pot lipsi. Mămicile cu experiență știu că această pompă le poate elibera de durere atunci când sânii se umplu de lapte, dar cel mic nu mănâncă. Pompa previne și dezvoltarea mastitei, fiind de un real ajutor pentru orice mamă. Desigur, ea ajută și în cazul în care mama are nevoie de o mică pauză, îi poate lăsa copilului laptele în biberon și ea poate să își ia binemeritatul moment de respiro. Laptele se depozitează în congelator în recipiente de câte o porție.

  • Copilul nu are nevoie de mai mult lapte matern pe măsură ce crește

Dacă îți alăptezi copilul, trebuie să știi că el va avea nevoie de aproximativ aceeași cantitate de lapte de la o lună până după 6 luni. În cazul laptelui matern nu se aplică aceeași regulă ca în cazul laptelui praf, iar în jurul varstei de o luna își va seta un necesar de lapte, pe care îl va menține până la jumătate de an. Așadar, dacă cel mic nu mănâncă la două luni mai mult decât la o lună, nu ai niciun motiv de îngrijorare.

 

 

Sursa foto: Shutterstock   

In this article