6 superstitii care-ti „spun” sexul bebelusului

3055 0

Desigur, principalele griji sunt ca bebe să fie sănătos, ca sarcina să decurgă așa cum trebuie, însă curiozitatea este un lucru normal și de înțeles. Totuși, înainte de ecograf, cum se proceda?

Ei bine, erau câteva lucruri care dădeau de gol sexul bebelușului și chiar metode prin care se spune că acesta putea fi aflat. Iată, în continuare, câteva dintre ele.

Se spune că… Superstiții care-ți spun sexul bebelușului

Testul verighetei

Scoate verigheta, leag-o de un fir de ață și ridic-o deasupra burticii. După ce o legeni puțin, observă dacă se mișcă în cerc sau în linie dreaptă. În primul caz se spune că vei naște băiat, în al doilea, fată.

Se cunoaște după față

Dacă te urâțești la față în timpul sarcinii (apar pete de sarcină), așteaptă-te să ai o fetiță. Pentru că se spune că mamele de fată își împart frumusețea cu fetele. Invers, e băiețel!

Forma burticii

Deși medicii spun că forma burticii depinde de constituția fizică a graviduței, se spune că viitoarele mămici care au burta rotundă vor avea fată, iar dacă burtica este țuguiată și coborâtă, vor naște băiat.

Primele mișcări

Dacă primele mișcări ale fătului se simt în partea stângă, atunci vei naște fată, iar dacă se simt în dreapta, atunci va fi băiat.

Poftele din timpul sarcinii

Dacă tânjești după mâncăruri sărate sau acrișoare vei avea un băiat, iar dacă ai poftă de dulce, vei naște o fetiță.

Testul cu sarea

Fără ca viitoarea mamă să vadă, i se pune puțină sare în cap. După aceea, trebuie urmărită și, dacă primul gest al acesteia este să ducă mâna la nas, atunci este băiat, iar dacă duce mâna la gură, are fată.

NU UITA: Atâta vreme cât aceste metode pentru a afla sexul bebelușului nu pot fi dovedite științific, ele rămân la stadiul de supersiții!

Foto: Guliver/ Thinkstock

 

In this article