7 formule magice pentru un super tatic

1172 0

E clar, proaspatul tatic se confrunta cu dificultati de adaptare. Ajuta-ti partenerul sa-si intre in rol, vrajindu-l cu vorbe iscusite.

„Iti seamana leit”

Iata refrenul pe care partenerul tau va trebui sa-l auda foarte des, rostit cu vocea ta suava. Spune-i-o mereu proaspatului tata, indiferent daca frumusetea puiului tau ti se pare a fi de origine divina.

„Ce m-as face fara tine?”

Arata-te fascinata de capacitatile lui. Cum s-ar fi descurcat fara el „o biata femeie” ca tine, asediata de „razboinicul cu scutec”? Este nevoie de vitejia unui barbat pentru a-i tine piept si, unic erou pe campul de lupta, sotul tau va porni la atac.

O data intrat in tabara cu jucarii va face orice sa nu piarda batalia si laurii admiratiei tale: de la „lupta corp la corp” – leganat, imbratisat, mangaiat – la diplomatia vorbelor („sa faca tati ca broscuta?”, „ia uite, tut, prrr, prrr…” ), pana la inlaturarea armurii umezite si inlocuirea ei cu una noua.

Gandeste-te ca tu beneficiezi de un avans de 9 luni de pregatire si, in plus, de instinctul matern. Nu te-astepta ca partenerul tau sa manuiasca biberoanele, lingurita plina cu cereale sau olita cu aceeasi dezinvoltura cu care foloseste surubelnita sau bormasina. Lauda-i initiativele inchinzand ochii la stangacia cu care le pune in practica.

„Toti copiii te adora”

Cine ar rezista ispitei de a deveni vedeta? Evidentiaza vorbele si gesturile dragalase ale puiului vostru, care-i sunt adresate taticului: o manuta intinsa, o privire incantata, un chiuit din care razbate apelativul „tata”, un dulce zambet izbucnit spontan la aparitia lui. Largeste aria de actiune si in tovarasia altor pitici, remarcand impresionata preferintele lor in ceea ce-l priveste.

„Tu esti modelul de care are nevoie”

Scormoneste bine in cautarea calitatilor pe care i le-ai admirat adinioara si, daca esti norocoasa, ele nu sunt toate doar o amintire. Incepe cu nazuintele mai accesibile („sper sa fie si bebelusul nostru la fel de dragut (simpatic, mancacios, pofticios..etc) si inalta treptat piedestalul privind tendentios spre viitor: „De-ar urma exemplul tau de rabdare…(intelegere, harnicie, devotament, sacrificiu)”.

„Te iubesc mai mult ca inainte”

Asigura-l ca n-a pierdut pozitia privilegiata de care s-a bucurat pana la nasterea copilului, desi aparentele par sa dovedeasca contrariul. Chiar si asa, micut si stirb, cu puf pe crestet si incretit de cute, nevinovatul omulet poate starni gelozia.

Sigur ca el a devenit acum centrul atentiei tale si existenta lui iti umple sufletul, dar nu-ti lasa barbatul sa se simta amenintat precum un mascul devorat de „calugarita”.

In this article

Join the Conversation