7 lucruri pe care le poate face un tata

527 0

1. O mana de ajutor

Te afli intr-un moment al vietii tale in care ai nevoie de multa atentie si tandrete. Cum te-ai intors de curand de la spital, rolul partenerului tau este acum foarte important. Cel mai bun mod prin care te poate ajuta este sa fie mereu in preajma ta si sa iti aduca cat mai aproape lucrurile de care ai nevoie.

2. Cumparaturile

Cum tu trebuie sa dedici timp bebelusului si nu ai voie sa duci greutati, partenerul va fi cel care se va ocupa de cumparaturi. Pregateste-l din timp pentru acest rol si invata-l sa se descurce si fara lista. Fii insa prevazatoare si noteaza ce ai nevoie, dar daca apar urgente, nu ezita sa il suni.

3. Treburile casnice

Una dintre sarcinile lui va fi sa vegheze ca tu sa nu ai mare lucru de facut pentru a te putea ocupa de bebelus si a te odihni. In aceasta perioada, iubitul tau trebuie sa fie cel care mentine curatenia in casa. Nu inseamna ca va fi nevoit sa faca curatenie generala, ci doar acele lucruri importante cum ar fi: spalatul vaselor si pregatirea mesei. Daca nu se descurca, angajeaza temporar o menajera.

Va fi foarte obositor sa primesti musafi ri si sa fi I ospitaliera dupa o noapte de nesomn. Trebuie sa te rezumi sa vezi doar prietenii foarte Ceilalti mai pot astepta. Tatal va avea rolul de a face pe gazda si apropiati si membri ai familiei. de a scurta partea vizitei care te implica si pe tine.

5. Sprijin la alaptare

Partenerul te poate ajuta sa asezi bebelusul la san intr-o pozitie confortabila pentru tine si micut. Faptul ca el asista la aceasta activitate va conferi un sentiment de protectie, atat pentru tine, cat si pentru micut.

6. Baita

Taticul va fi incantat sa isi admire odorul in toata splendoarea lui. In timpul baii il poate dezmierda si alinta in voie. Apoi poate urma si o mica sedinta de masaj.

7. Momentul de intimitate

Schimbatul scutecului poate fi un moment de intimidate intre bebelus si tata. Cel mic va percepe gestul nu doar ca unul de igiena, ci si unul de apropiere.

In this article

Join the Conversation