A venit vara. Sloganul tau: protectie

1102 0

1. Foloseste in fiecare dimineata o crema hidratanta cu factor de protectie solara.

2. Foloseste o crema pentru plaja cu factor de protectie mare (cele destinate copiilor sunt ideale!) si aplic-o cu o ora inainte de expunerea la soare.

3. Reaplica lotiunea la fiecare ora sau dupa fiecare baie.

4. Poarta haine deschise la culoare si, neaparat, o palarie cu boruri largi (iti protejeaza tenul si previne aparitia petelor).

5. Nu te expune la soare intre orele 11.00 si 16.00, cand razele au intensitate maxima.

La picoarele tale!

Picioarele sufera cel mai mult, din cauza retentiei de lichide si a greutatii din ce in ce mai mari pe are trebuie sa o suporte. Dimineata si seara frictioneaza-ti-le usor cu un burette, apoi maseaza-le cu o crema sau aplica un spray racoritor. O data pe saptamana fa-ti o baie calduta la picioare in care adaugi trei, patru felii de lamai. Iar in momentele de relaxare, tine-le intinse.

Esti innebunita dupa mare si soare? Atunci, bucura-te de vacanta, dar nu abuza. Apa rece poate favoriza contractile, iar soarele puternic provoaca arsuri si deshidratare, daca nu te protejezi. Fara lotiunile cu factor de protectie mare, o palarie cu boruri largi si reserve serioase de apa, nu ai ce cauta la soare.

Soarele, inamic?

Crema de fata pe care o folosesti in mod regulat trebuie sa iti ofere protectie. Mai ales acum, in timpul sarcinii, cand secretia mare de melatonina face ca pielea sa fie mai sensibila, ceea ce te expune aparitiei petelor. Asa ca allege crème cu factor de protectie cel putin SPF 15!

La mare, nu te aventura in apa decat daca e suficient de calda. Stai sub umbrella, si doar intre orele 8.00-12.00, sau dupa-ammiaza, dupa ora 16.00. Si sub umbrella te poti bronza, pentru ca nisipul reflecta razele soarelui, asa ca nu incalca nicio regula de protectie!

In this article

Join the Conversation