Activitate creativa. Pesti din hartie cu benzi colorate

3368 0

Arată-i copilului tău cărţi viu colorate care ilustrează lumea subacvatică, studiaţi acvarii, puteţi urmări desenele animate „Finding Nemo”, pune-l să coloreze peşti sau alte scene din viaţa submarină. Fă-ţi timp să realizaţi câţiva peşti din hârtie cu benzi colorate şi să discutaţi despre cunoştinţele nou dobândite.

Aceşti peşti din hârtie sunt de efect şi îi vor plăcea copilului tău pentru că sunt viu coloraţi, iar el poate alege orice culoare doreşte pentru realizarea lor. Este o activitate creativă cu grad scăzut de dificultate, în care copilul poate fi direct implicat.

Peşti din hârtie cu benzi colorate. Mod de realizare

Ai nevoie de hârtie colorată, o foarfeca, un creion şi de culoarea neagră.
1. Trasează conturul unui peşte ca în modelul din imagine.
2. Decupează modelul, conturează gura şi desenează ochiul.
3. Trasează, de-a lungul peştelui, cu creionul, 5 – 6 linii, pentru a putea merge drept cu foarfeca pe aceste porţiuni.
4. Decupează benzi de hârtie de culori diferite.
5. Aplică benzile colorate în felul următor: hârtia şerpuieşte printre fantele formate la pasul trei – o dată pe deasupra hârtiei, o dată pe dedesubtul ei. Pentru rândul următor, dacă la precedentul ai început pe dedesubtul hârtiei, începe pe deasupra acesteia. Alternează cele două procedee pentru a obţine un model asemănător unui covoraş multicolor.
6. Decupează franjurile, dându-le un aspect uşor curbat, pentru a obţine aripioarele peştelui.

Activitate creativa. Pesti din hartie cu benzi colorate Activitate creativa. Pesti din hartie cu benzi colorate Activitate creativa. Pesti din hartie cu benzi colorate

Primul peştişor este gata. Puteţi începe realizarea altor peşti din hârtie cu benzi colorate în alte şi în alte culori!

Idee MAMI.RO
Alege un colţ din camera copilului pe care să-l pictaţi împreună în albastru. Puteţi picta şi puţină vegetaţie. La final, lipiţi peştişorii din hârtie creaţi. Tocmai ai desfăşurat o activitate educativă şi creativă în acelaşi timp pe care copilul tău nu o va uita.

Foto: Adina Gruia

In this article