Adevarat si fals despre antibiotice

1806 0

Toate infectiile se trateaza cu antibiotice. FALS

Infectiile pot fi cauzate de virusi sau bacterii. Antibioticele ucid bacteriile, dar nu si virusii. Asa ca pentru o raceala, gripa, bronsite sau dureri de gat, ce sunt determinate de infectii virale, antibioticele nu ajuta.

Antibioticele distrug flora bacteriana benefica in intestin. ADEVARAT

Ele distrug agentii patogeni, inclusiv bacteriile bune, cele care echilibreaza flora stomacala.

Pot provoca alergii la copiii mici. ADEVARAT

Copiii pana la 1 an sunt sensibili si pot dezvolta usor alergii la medicamente sau alimente. Daca se observa o reactie alergica, cat de mica, o roseata a pielii sau bubite, tratamentul se va intrerupe imediat si se va lua legatura cu medical pediatru pentru schimbarea tipului de antibiotic, in acest caz testarea la alergiile medicamentoase fi ind obligatorie.

Febra mare scade cu antibiotice. FALS

Febra se produce atunci cand organismul se apara. Febra poate fi determinata de infectiile provocate de virusi sau bacterii sau de iesirea dintilor. Doar in cazul infectiilor cu bacterii sunt indicate antibioticele. In celelalte doua cazuri medicamentele antitermice pot reduce febra usor.

Interzi se in timpul alaptarii. ADEVARAT

Antibioticele trec in lapte si risca sa perturbe, uneori ireversibil, flora bacteriana a copilului care este hranit la san.

Tratamentele indelungate cu antibiotice creeaza bacterii rezistente. ADEVARAT

Bacteriile sunt organisme vii care se adapteaza conditiilor de mediu dezvoltand, in timp, mecanisme de aparare fata de „inamici”.

Odata intrerupt tratamentul cu antibiotice nu mai e eficient. ADEVARAT

Tratamentul interrupt cand starea de sanatate se imbunatateste nu elimina toate bacteriile, supravietuirea unor bacterii crescand riscul unei recidive.

Antibioticele scad imunitatea. ADEVARAT

Distruse, anumite bacterii probiotice, cele care mentin un pH echilibrat, adica un mediu in care germenii si bacteriile (care se afla in mod natural in organism) sa nu se poata inmulti, imunitatea organismului scade, mediul devenind fertil dezvoltarii infectiilor.

Provoaca reactii adverse. ADEVARAT

Antibioticele, ca orice alte medicamente dau reactii adverse. Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive, diaree si aparitia candidozei. Candida e o ciuperca din organismul nostru pe tot parcursul aparatului digestive si care se inmulteste doar cand pH-ul se dezechilibreaza, lucru pe care-l fac si antibioticele.

E bine ca antibioticele sa fie luate cu iaurt pentru a contracara din efectele negative. FALS

In general, iaurtul ajuta la refacerea rapida a florei intestinale afectate de antibiotice, insa nu este recomandat consumul lactatelor in cazul tratamentului cu tetracycline deoarece le scade efectul.

In this article

Join the Conversation