Aerul conditionat folosit incorect poate imbolnavi

485 0

Pentru a evita problemele este indicat ca temperaturile din incapere sa nu fie mai mici de 22 de grade Celsius, iar fluxul de aer rece sa nu fie indreptat direct catre cei de aici. Cand temperaturile sunt ridicate, sistemele de climatizare sunt de ajutor. Totusi, medicii spun ca persoanele care stau mult timp in camere cu aer conditionat racesc mai des si sunt predispuse chiar unor infectii grave.

Cei expusi timp indelungat la aerul conditionat nu mai sunt capabili sa se adapteze la temperaturile caniculare ale verii. Aceste persoane transpira abundent cand se afla afara, iar cand intra in incaperile racoroase, corpul lor reactioneaza ca si cand ar sta in frig. Fenomenul favorizeaza aparitia virozelor, iar in cazurile grave determina chiar declansarea pneumoniilor.

Diferentele de temperatura se pot materializa si in dureri de cap. Acestea apar deoarece stresul pe care il resimte corpul din cauza diferentelor de temperatura este receptat de nervi. In unele cazuri, durerea apare la doar cateva minute de la intrarea in contact cu aerul racoros.

In this article

Join the Conversation