Afectiuni pe care copiii le pot mosteni de la parinti

948 0

Jennifer Shu, un renumit medic pediatru din Statele Unite, a realizat pentru site-ul CNN o lista cu principalele boli care pot fi transmise de la parinte la copil si cum pot fi acestea controlate din timp. Un prim tip de afectiuni care pot avea predispunere genetica sunt cele de vedere, cum ar fi strabismul, daltonismul si ambliopia.

De exemplu, daca ambii parinti sufera de strabism exista o sansa de 25-50% ca si copilul sa mosteneasca conditia, iar daca mama are daltonism, micutul va avea un risc de 50% de a dezvolta boala. De aceea, in cazul in care copilul dumneavoastra se plange de dureri de cap cand citeste sau se uita la televizor si stiti ca aveti probleme de vedere in familie, puteti controla din timp boala prin vizite frecvente la oftalmolog.

Eczemele si alergiile sunt, de asemenea, expuse unui puternic risc genetic. Daca unul dintre parinti sufera de aceste probleme exista o probabilitate de 50% ca si copilul sa mosteneasca sensibilitatea. In acest caz, trebuie controlati factorii declansatori ai afectiunilor, cum ar fi vremea rece si uscata, timp in care puteti aplica copilului creme hidratante; alimentele care provoaca alergii, in special lactatele si ouale; stresul.

Citeste articolul integral

In this article

Join the Conversation