Alaptarea in 7 pasi

940 0

Dar nu trebuie sa te panichezi. Mami.ro este alaturi de tine si iti arata cum sa-ti alaptezi bebelusul in sapte pasi.

1. Pune copilul la san cu burtica aproape de tine. Mamelonul (sfarcul) tau trebuie sa-i vina la nivelul nasucului. Numai asa il poti ademeni la… masa.

2. Tine-i capul, umerii si corpul in linie dreapta, astfel incat copilul sa nu fie nevoit sa intoarca intr-o parte capul pentru a suge. Atinge-i usor buza sau nasucul cu mamelonul. Puiul va deschide gurita, pregatit de supt.

3. Cand gurita este deschisa, apropie-i capsorul si introdu-i mamelonul printre buze, indreptandu-l spre cerul gurii (plafonul cavitatii bucale). Reactia va fi prompta.

4. Asigura-te ca a prins in gurita tot mamelonul si o parte din areola (zona inchisa la culoare din jurul mamelonului). Copilasul isi foloseste buzele, gingiile si limba pentru a trage lapticul.

5. Dupa primele inghitituri, puiul tau isi va stabili propriul ritm de supt. Urmareste-l cu atentie, pentru a te asigura ca micutul trage lapticul si il inghite.

6. Cand s-a saturat, se opreste din supt si lasa singur mamelonul din gura, arcuindu-si spatele daca incerci sa-l pui din nou la san.

7. Daca vrei sa intrerupi alaptatul sau sa-l muti la celalalt san, apasa usor cu degetul pe san inspre coltul guritei, pentru a lasa sa intre putin aer. Gurita bebelusului este fixata pe sanul tau asemanator unei ventuze. Altfel, daca tragi mamelonul direct, te vei rani.

In this article

Join the Conversation