Alege scaunul de masina potrivit pentru bebe

706 0

Ai grija, draga mamica, ca scaunul micutului sa fie compatibil cu cel al masinii. De obicei, producatorul specifica „dispozitiv universal”, dar cel mai bine este sa verifici inainte de a-l cumpara.

Grupe de greutate

Grupa 0: de la nastere la 10 kg

Grupa 0+: de la nastere la 13 kg

Grupa 1: de la 9 la 18 kg

Grupa 2: de la 15 la 25 kg

Grupa 3: de la 22 la 36 kg

De ce trebuie sa tii cont la cumpararea scaunului:

Scaunul trebuie sa fie captusit cu poliuretan, pentru a amortiza eventualele socuri.

Pentru copilasii care se incadreaza in grupele 0 si 0+ alege scaunele care au posibilitatea de a se regla si in pozitia culcat.

Pentru grupa 1, scaunul poate fi fixat atat in sens invers masinii (la copilasii care au mai putin de 13 kg), cat si in acelsi sens (la copii cu greutate intre 13 si 18 kg).

Inaltatoarele (pentru grupa 3) trebuie prevazute cu rezematoare reglabile pentru brate.

Cand pot renunta la scaun?

Daca pustiul tau are mai mult de 1,5 m inaltime si peste 36 kg, poti renunta la scaunul inaltator, copilul continuand sa fie protejat de centura de siguranta. El va sta pe unul din locurile din spate. In rest, copilasii trebuie sa calatoreasca pe scaunul adecvat greutatii lor.

Un plus de protectie

Lipeste pe masina un indicator „Copil la bord”. Vei atrage atentia celorlalti soferi. Daca puiul tau este mai marisor, invata-l sa respecte anumite reguli. Nu ceda rugamintilor lui de a merge pe locul din fata sau fara centura. Daca tu nu vei purta centura sau te vei plange ca te incomodeaza, copilul va reactiona la fel. Doar stii ca esti modelul lui.

In this article

Join the Conversation