Alege un remediu natural împotriva arsurilor solare

503 0

Primele semne ale insolaţiei sunt arsurile la nivelul pielii. Acestea apar mai întâi pe umeri şi nas, extinzându-se pe spate, abdomen, mâini şi picioare. Ca să eviţi lezarea gravă a pielii, poţi folosi propolis pentru arsurile solare.

Propolisul are capacitatea de a accelera repararea celulelor pielii si grabeste vindecarea tesuturilor afectate. In plus, propolisul contine acid feluric, un protector al pielii afectate de razele ultraviolete. Pentru ca ranile produse de arsurile solare sa se vindece rapid, unge pielea cu o crema cu propolis.

Inainte de a pleca in concediu, iti poti pregati o crema cu propolis. Incinge pe foc 50 g de untura de porc. Pune 3 linguri de tinctura de propolis si o bucatica de ceara de albine, cat o aluna. Lasa la foc mic timp de 10 minute, amestecand incontinuu. Dupa ce iei crema de pe foc, amesteca in continuare cateva minute, pana se intareste. Pune crema cu propolis intr-un borcanas si pastreaz-o la frigider.

Ceara de albine are si ea proprietati antiseptice si contine vitamina A, care este necesara pentru dezvoltarea normala a celulelor si a tegumentului.

Citeşte şi Prima loţiune solară potabilă din lume: o bei şi te protejează de radiaţiile solare 

In this article

Join the Conversation