Alergia la laptele de vaca

1313 0

Ea incepe dupa introducerea laptelui formula, care are la baza proteinele laptelui de vaca. Reactia poate sa apara la o ora dupa ce micutul si-a papat biberonul cu lapte, iar manifestarile pot fi usoare sau foarte severe: eczeme, colici, diaree, varsaturi, bebelusul are somnul agitat si nu ia in greutate.

In primul rand, alergia trebuie confirmata. Trebuie sa mergi cu puiul tau la medic pentru a i se face toate investigatiile necesare diagnosticarii acestui tip de alergie. Daca micutul tau are intr-adevar o alergie, exista solutia laptelui hipoalergic-HA, care contine hidrolizat proteic din zer si grasimi vegetale.

Proteinele din laptele de vaca sunt fragmentate la maximum pentru a putea fi tolerate de copilas. Totusi ele pot ramane sensibilizante, iar copilasul repeta manifestarile alergice.

In aceste conditii, toate produsele ce contin proteine din laptele de vaca trebuie scoase complet din alimentatia lui si reintroduse treptat dupa varsta de un anisor, sub supravegherea medicului pediatru. Urmatorul pas este incercarea laptelui pe baza de proteine din soia care nu contine nici lactoza.

Vestea buna este ca alergia la laptele de vaca se poate vindeca de la sine spre varsta de 2 anisori. Pana atunci, trebuie sa-l tii departe pe micut de toate produsele care contin ingrediente pe baza de lapte.

In this article

Join the Conversation