Alimente "inteligente" pentru un creier inteligent

497 0

Vestea buna este ca puteti sa va mariti sansele de a va mentine un creier sanatos daca adaugati alimente „inteligente” in dieta voastra. Iata cateva dintre produsele care va pot mari capacitatea de concentrare, recomandate de Webmd, preluat de Ziare.com.

1. Cofeina va poate face mult mai alert. Nu exista o reteta magica ce va poate face mai destept, dar anumite substante, cum ar fi cofeina, va pot stimula concentrarea. Ciocolata, bauturile energizante, unele medicamente va pot da energie, desi efectele sunt pe termen scurt.

2. Zaharul va poate imbunatati vigilenta. Zaharul este „combustibilul” perfect pentru creierului vostru. Ceva care contine zahar va stimuleaza memoria, procesele de gandire si capacitatea mentala.

3. Adaugati in alimentatia zilnica fructe si ciocolata. Nucile si semintele sunt bune surse de vitamina E, care este asociata cu micsorarea vitezei de imbatranire a creierului. Ciocolata neagra are de asemenea puternice proprietati antioxidante si contine stimulente naturale precum cafeina, care pot spori capacitatea de concentrare. Atentie insa, nu faceti excese de calorii, grasimi si zahar!

In this article

Join the Conversation