Alimentele probiotice previn moartea bebeluşilor născuţi prematur

383 0

Enterocolita necrotizantă este o inflamaţie care cauzează distrugerea mucoasei intenstinale şi, de obicei, îi afectează mai frecvent pe bebeluşii prematur, arată un studiu al unui grup de oameni de ştiinţă australieni. Această boală poate provoca moartea ori paralizia cerebrală şi, în unele cazuri, necesită o intervenţie chirurgicală, scrie RTV.NET. 

Citeşte şi Eşti gravidă? Moduri naturale să învingi greaţa din timpul sarcinii

Medicul Girish Deshpande de la Spitalul Nepean din Sydney a spus că el şi colegii lui au căutat în alimentele probiotice o alternativă ieftină pentru a se evita moartea bebeluşilor prematuri.

Citeşte şi Copiii născuţi prin cezariană sunt de două ori mai predispuşi să devină obezi 

Cercetătorii au amestecat produse probiotice cu laptele matern şi au alimentat bebeluşii născuţi prematur printr-o sondă. Alimentele probiotice conţin microorganisme, bacterii şi drojdii care participă la dezvoltarea şi echilibrul florei intestinale şi au rolul de a reduce inflamaţia intestinului.

Primul bebeluş căruia i s-au administrat probiotice în cadrul acestui studiu a fost Madison Parsey, în vârstă de 14 luni, care a răspuns pozitiv la tratament iar acum are o stare de sănătate bună, după cum a spus tatăl ei, Scott.

CITEŞTE ŞI: La ce boli sunt expuşi bebeluşii născuţi prin cezariană 

In this article

Join the Conversation