Am un tata nou!

609 0

Bine, ai incercat, dar nu stii daca l-ai pregatit pentru „noul” tatic. Reactia lui, adaptarea la noua conjuctura depind foarte mult de varsta lui. De aceea, va trebui sa gasesti formula potrivita pentru varsta potrivita.

Pana la 3 ani…

…e mai simplu. Intelege ca taticul e altul, dar pentru el nu este atat de importanta persoana cat afectiunea pe care i-o arata acesta. Daca cel cu care incerci sa-ti refaci viata il va indragi si se va purta dragastos cu el, daca va reusi sa fie tata, copilul il va acepta foarte repede. Si curand il va iubi cu adevarat, uitand „perioada de tranzitie”.

Intre 3 si 5 ani…

…gelozia e in floare. E perioada in care copilul este foarte posesiv, mai ales daca perioada in care a stat doar cu mama a fost mai lunga. Il va privi pe noul venit cu circumspectie, iar tie iti va trebui multa rabdare, dragoste si diplomatie, pentru a-l convinge ca tatal vitreg nu vrea decat sa-l iubeasca. Lui, noului sot, ii va trebui de asemenea un munte de rabdare pentru a transforma furia celui mic mai intai in acceptare, apoi, pas cu pas in respect si -de ce nu- in dragoste.

Intre 6 si 10 ani…

…o cursa cu obstacole. Evident ca accepta si mai greu noul parinte, mai ales ca, asemeni majoritatii copiilor de varsta si in situatia lui, se crede vinovat pentru despartirea de tatal lui. Rabdare si mai ales armonie in casa. Asta il va determina ca putin cate putin sa compare si sa inteleaga ca nu el poarta vina. In final va accepta ca noul tata merita daca nu dragostea, macar stima si simpatia lui.

Sfat

Spune-i copilului cu ceva timp inainte despre intentia ta de a te recasatori. Vei afla reactia lui si vei reusi sa pui la cale un „plan de bataie adecvat”.

In this article

Join the Conversation