Analize speciale in sarcina

643 0

De aceea sunt obligatorii trei investigatii…speciale.

1. Ecografia morfologica

Se face cu predilectie intre saptamanile 18-22 de sarcina; este o metoda neinvaziva, investigatie cu ultrasunete, cu ajutorul careia medicul poate determina, printre multe altele, si riscul de prezenta a malformatiilor congenitale.

2. Triplu test sau testl markerilor serici

Este tot o metoda neinvaziva (analiza de sange) folosita in mod curent la inceptul trimestrului II de sarcina, care poate evidentia prezenta unor afectiuni genetice si anomalii congenitale la fat (defect de tub neural, anencefalie, sindrom Down etc).

Este o metoda invaziva, nepericuloasa insa, care consta in extractia de lichid amniotic, cu ajutorul caruia se pot determina, cu o exactitate de 98%, prezenta malformatiilor congenitale si sexul copilului.

In ultimii ani, medicii recomanda aceste analize chiar si gravidelor abia trecute de 30 de ani, pentru o mai mare siguranta, dar si celor mai tinere cand acestea au antecedente in familie de disfunctii neurologice, hepatita B sau C, malformatii.

Asistenta pentru femeile insarcinate cu venituri reduse

Gravidele care se incadreaza in aceasta categorie (venitul net pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca 350 lei noi) pot suna la Fundatia Copii Sanatosi (in intervalul: luni-joi intre 10.00 si 13.00) pentru a fi programate in vederea efectuarii analizelor medicale gratuite: triplu test, ecografie si consult ginecologic. Gravidele trebuie sa aiba un formular de trimitere completat de medicul de familie.

Telefon: 021 323 11 00

E-mail: [email protected]

In this article

Join the Conversation