Analizele trimestrului III de sarcina

4333 0

În al treilea trimestru de sarcină repeți câteva dintre analizele trimestrelor anterioare, acestora li se mai adaugă câteva și nu trebuie uitată ecografia morfofetală de trimestru III.

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate îți spune care sunt analizele acestei etape și de ce ți se recomandă să le faci.

Analizele trimestrului III de sarcină

Deși se regăsesc în analizele trimestrului I și trimestrului II de sarcină, trebuie să repeți: hemoleucograma, coagulograma, sumarul de urină şi urocultură, biochimia sângelui, secreţiile şi culturi vaginale.

Pe lângă acestea, lista de analize mai include:

Testul de toleranţă la glucoză Este recomandat mai ales celor care au probleme mari de greutate, kilograme acumulate în sarcină sau înainte sau care au probleme de diabet în familie.

În săptămâna 28 se efectuează titrul de anticorpi, în caz de RH negativ, şi se administrează injecţia cu imunoglobulina.

Analiza pentru determinarea prezenţei Streptococului Beta hemolitic Este o analiză de sânge. Dacă rezultatul este pozitiv, trebuie urmat un tratament până la naştere, iar în caz de naştere naturală trebuie avută grijă, pentru că se poate transmite la făt. Dacă înainte de naştere rezultatul este tot pozitiv, se recomandă naşterea prin cezariană.

Ecografia morfofetală a trimestrului III Se efectuează cel mai bine între săptămânile 32-33 de sarcina.

Începând cu săptămâna 36 a sarcinii, ești chemată la control săptămânal pentru evaluare!

In this article