Anca Turcasiu canta pentru salvarea micutilor

218 0

Prin cantecul sau, ea a emotionat inimile spectatorilor si a adresat un apel tuturor parintilor din Romania, pentru a se uni si a lua parte, impreuna cu Pampers si UNICEF, la lupta pentru salvarea zecilor de mii de micuti din tarile afectate de tetanos.

Prin campania „1 pachet = 1 vaccin”, Pampers si UNICEF continua sa stranga fonduri pentru vaccinurile antitetanos necesare viitoarelor mamici si bebelusilor din tarile afectate de aceasta maladie. Astfel, pentru fiecare pachet cumparat, care poarta insemnele campaniei, Pampers doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, necesar salvarii vietii unui micut.

Acestei initiative i s-a alaturat, inca de anul trecut, lantul de magazine Kaufland, care a gazduit sambata concertul Ancai turcasiu. Vedeta a cantat pentru toti cei care intind o mana de ajutor copiilor din colturi indepartate ale lumii si a donat produse Pampers, destinate maternitatilor din Bucuresti, in urna special amenajata:

„Sustin aceasta frumoasa campanie sociala si prin muzica mea incerc sa conving mamicile din tara noastra sa contribuie impreuna cu mine la salvarea vietilor bebelusilor aflati in suferinta”, declara Anca turcasiu.

Prin vocile vedetelor pe care le au alaturi, Pampers & UNICEF fac apel la mamele din Romania si din intreaga lume pentru a se uni in lupta impotriva tetanosului neonatal. in 2010, personalitati precum Andreea Marin Banica (Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania), Stefan Banica Jr., Anca Turcasiu, Nico, Analia Selis, Nicola, Andra si Chris Simion si-au unit fortele alaturi de Pampers si UNICEF in salvarea a milioane de vieti.

Despre tetanos

Tetanosul este cauzat de bacteria numita Clostridium Tetani, care patrunde in organism prin intermediul ranilor deschise. Bacteria produce o toxina extrem de puternica, ce ataca sistemul nervos.

Tetanosul este o maladie considerata ca fiind cu risc scazut in tarile dezvoltate si industrializate, fiind intalnita doar in cazul taieturilor sau al zgarieturilor. Copiii nou-nascuti din tarile dezvoltate sunt imunizati inca de cand vin pe lume si apoi constant la anumite intervale de timp. in tarile in care femeile nasc insa acasa, in conditii adesea neadecvate din punct de vedere sanitar, atat acestea, cat si nou-nascutii risca contractarea tetanosului in momentul taierii cordonului ombilical. in cazul nou-nascutilor, infectarea cu tetanos are loc doar la cateva zile de la contactul cu bacteria, iar fara tratament medical, duce la o moarte extrem de dureroasa.

In this article

Join the Conversation