Anunţ important al Ministerului Educaţiei despre programele after-school

280 0

De asemenea, oficialul a vorbit şi despre priorităţile anului şcolar 2015-2016, despre reforma programelor şcolare şi despre cercetarea din România.

Citeşte şi Veste bună de la Guvern. COPIII vor putea desfăşura activităţi lucrative REMUNERATE în anumite domenii

"Ne concentrăm pe implementarea unui sistem de evaluare, acreditare a unităţilor after school. Sunt importante, dar părinţii trebuie să ştie unde îşi lasă copiii, în ce condiţii — deci un sistem de evaluare şi acreditare a unui after school, indiferent că este vorba de acest sistem în domeniul public sau privat, cu atât mai mult în domeniul public, unde pentru after school se foloseşte infrastructura şcolii de stat", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a mai precizat că susţine iniţierea unor măsuri drastice în cazul profesorilor care cer bani părinţilor.

Citeşte şi Centrele after-school, soluţia salvatoare pentru şcolile şi grădiniţele închise

"Susţin iniţierea de măsuri drastice în aceste situaţii, astfel încât să nu mai avem cazuri de genul acesta. Susţin cu cel puţin la fel de multă tărie iniţierea unor măsuri drastice. Este vorba de acel Cod de etică aflat în dezbatere publică de mult timp şi care va trebui să fie finalizat şi care, şi în opinia mea, trebuie să prevadă măsuri drastice pentru aceste situaţii pe care le considerăm de o gravitate  extraordinară", a spus ministrul.

Continuarea pe RomâniaTV.net.
 

In this article

Join the Conversation