Aparate invizibile de indreptat dintii

300 0

Aparatele linguale, pozitionate pe fata interna a dintilor, reprezinta ultima moda in ceea ce priveste corectarea pozitiei anormale a danturii. Dintii deformati sau inghesuiti pot distruge un zambet frumos. Acelasi efect il au si aparatele dentare clasice, destul de inestetice. Mai nou, pentru indreptarea dintilor se recurge la aparate dentare invizibile (linguale), realizate din materiale translucide, de culoarea dintilor. Fixate pe fata interna a dintilor, ele au avantajul de a nu fi vazute atunci cand vorbim cu cei din jur.

Dintii, indreptati fara durere

In afara de schimbarea estetica, purtarea unui aparat lingual contribuie la corectarea pozitiei dintilor (dintilor inghesuiti sau crescuti in pozitii anormale pe arcada, spatieri dentare etc.). De asemenea, ele mai pot fi folosite la tratarea ocluziei dentare (felul in care se inchid cele doua arcade).

Potrivit dr. Diana Cojocaru, medic specialist in Pedodontie, Ortodontie si Ortopedie dento-faciala, la clinica stomatologica „Velvet Dental” din Capitala, inghesuirile si ocluziile incorecte dentare afecteaza, in timp, sanatatea dintilor si a gingiilor.

Tehnica Incognito, la mare cautare

Dintre tehnicile linguale folosite la ora actuala, cea mai frecvent utilizata este tehnica Incognito, care, potrivit dr. Cojocaru, se bazeaza pe personalizarea atat a tratamentului, cat si a aparatului ortodontic aplicat. Potrivit medicului, obtinerea unei ocluzii ideale la un pacient adult este dificila, avand in vedere ca oasele maxilare si-au intrerupt cresterea.

Cu toate acestea, tratamentul ortodontic poate imbunatati ocluzia, poate mari eficienta dintilor in raport cu functia pe care o au si poate crea un zambet armonios.

In this article

Join the Conversation