Arsuri si opariri

2075 0

Iata doar cateva dintre sursele posibile de arsuri la care copilul tau are acces aproape zilnic si cu atat mai mult cand merge singur si s ecatara peste tot. Este momentul sa te pregatesti ca sa stii cum sa-l ingrijesti daca se arde superficial.

Cum poti sa-l ajuti acasa

Atentie, numai arsurile de gradul I pot fi tratate acasa! Acestea afecteaza doar stratul exterior al pielii, cauzand roseata, dar nu si umflaturi (basici). Daca pielea copilului s-a inrosit, atunci spala zona afectata cu apa rece timp de cateva minute – astfel, vei scadea temperatura pielii.

Evita apa rece ca gheata – aceasta creeaza disconfort bolnavului si este posibil sa incetineasca circulatia sangelui. Aplica o crema cu aloe vera pentru a ameliora durerea si acoepra arsura cu un tampon de tifon umed. Nu pune pe locul arsurii gheata, unt sau alte remedii casnice care, de fapt, pot spori dimensiunea arsurii.

  • Bebe are o arsura cu umflaturi – este vorba de o arsura de gradul II, care a afectat atat exteriorul cat si interiorul pielii;
  • Arsura este destul de mare, dar pielea nu s-a umflat;
  • Arsura i-a afectat copilului fata, mainile, picioarele sau organele genitale.

Suna urgent la 112 daca…

  • Micutul nu mai respira;
  • A suferit o arsura serioasa de tipul unei arsuri electrice;
  • Are basici pe o zona mare de piele;
  • Consideri ca necesita atentie medicala imediata.

Trucuri

Nu lasa pe podea vase cu apa fierbinte sau orice obiect incalzit care i-ar putea provoca micutului arsuri.

Nu pune mancaruri sau bauturi fierbinti pe marginea mesei ori pe o fata de masa – curios, copilul va incerca sa le traga spre el sau, mai rau, va trage de fata de masa.

Nu lasa fierul de calcat, uscatorul de par in locuri unde pot fi atinse de catre cei mici.

In this article

Join the Conversation