Arta conversatiei se invata la trei ani

967 0

Cum repetitia este mama invataturii, incearca sa vorbesti cu el cat mai mult. Cand invata cate un cuvant nou, nu ezita sa-l corectezi pentru a-l ajuta sa retina forma corecta. Memoria lui este ca un burete si absoarbe orice informatie.

La aceasta varsta, poti discuta cu cel mic despre orice subiect. Nu mai trebuie sa iti faci griji ca intelegerea lui se rezuma la timpul prezent. Poti sa-i vorbesti si despre trecut sau viitor, despre realitate sau idei. Numai asa ratiunea lui se va dezvolta usor, usor.

Acum, el are cea mai mare nevoie de atentia ta. Cand puiul tau incepe sa vorbeasca antrenat, dar la un moment dat se balbaie pentru a cauta cuvantul potrivit, ajuta-l. Daca doar dai aprobator din cap, el isi va da seama ca nu il asculti. La trei ani, el se asteapta sa purtati un dialog.

Inainte de toate, invata sa il asculti. Fii atenta la ceea ce incearca sa iti comunice si raspunde-i la orice intrebare. Este important ca el sa stie ca poate sa-ti spuna orice. In plus, este un exercitiu bun si pentru mai tarziu, cand vei fi incantata sa-ti marturiseasca mici secrete.

Atunci cand i te adresezi, nu te rezuma la propozitii scurte, eliptice. Poate ca la varste mai mici nu putea sa urmareasca un raspuns elaborat, insa de acum incolo este de preferat sa vorbesti cat mai mult cu micutul tau. In loc sa-i spui „Iti dau eu jucaria”, dezvolta propozitia: „Iti dau eu jucaria de pe raftul de sus, pentru ca este prea inalt si tu nu poti sa ajungi pana acolo”.

In acest fel, ii vei dezvolta atat vocabularul, cat si abilitatile de conversatie, pe care le va invata de la tine. Fii cat mai deschisa si mai ampla in explicatii pentrucel mic. Pe parcurs, o sa se familiarizeze cu termeni care desemneaza actiuni, culori, forme sau numere si acest lucru nu poate decat sa-i imbunatatasca paleta de cuvinte cunoscute.

In this article

Join the Conversation