Astazi este Ziua Mondiala a Contraceptiei

1069 0

Pornind de la motto-ul "Contraceptia: responsabilitatea ta, viitorul tau", Ziua Mondiala a Contraceptiei 2013 pune accent pe incurajarea tinerilor de a se informa inainte de a opta pentru o metoda de contraceptie, pentru a preveni o sarcina neplanificata sau o infectie cu transmitere sexuala (ITS).

De ce este nevoie de o zi mondiala a contraceptiei?

Ziua Mondiala a Contraceptiei este o campanie anuala prin care se urmareste evitarea nasterilor nedorite si a consecintelor acestora, precum si reducerea sau chiar eliminarea situatiilor in care femeile sunt nevoite sa recurga la avort. Desi metodele contraceptive sunt variate si la indemana tuturor, Organizatia Mondiala a Sanatatii constata ca, din cauza lipsei de informare, inca se inregistreaza un numar mare de nasteri nedorite si, din pacate, foarte multe avorturi.

Ziua Mondiala a Contraceptiei se marcheaza pe data de 26 septembrie incepand din anul 2007. In fiecare an, tari si regiuni din intreaga lume organizeaza evenimente din cele mai variate pentru a imbogati cunostintele populatiei privind contraceptia si imbunatatirea educatiei despre reproducerea si mentinerea sanatatii sexuale, informeaza Agerpres.

Anul trecut, potrivit informatiilor publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania inregistra cea mai mare rata a avorturilor din Europa, numarul lor fiind 480 de avorturi pentru fiecare 1.000 copii nascuti vii, procentul fiind dublu fata de media inregistrata in Uniunea Europeana.

In this article

Join the Conversation