Astenia nu se trateaza cu pastile!

1023 0

De cate ori nu ai auzit in jurul tau prietenii plangandu-se ca astenia de primavara ori „ceva din atmosfera” sunt responsabile pentru o droaie de simptome pornind de la oboseala inexplicabila, irascibilitate, lipsa de concentrare ori apatie nejustifi cata?

Ei bine, spusele lor sunt cat se poate de adevarate, tinand cont ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei sufera de astenie o data cu venirea anotimpului florilor. Lumina tot mai puternica, ziua mai lunga, dar si variatiile de temperatura provoaca un mic haos in vietile noastre.

Nu o lasa netratata!

Ce nu se stie este ca, lasata de izbeliste, astenia poate duce in unele cazuri la instalarea depresiei. Tocmai de aceea, iti oferim cateva leacuri venite din natura pentru a preveni si inlatura semnele neplacute ale acestei „indispozitii” de primavara. Si nu uita, cat mai multa miscare in aer liber ajuta organismul sa se acomodeze mult mai usor schimbarilor de vreme si temperatura!

ANGELICA

Este o planta prietenoasa care folosita cu incredere alunga depresia si astenia. Se pune o mana de flori la mace rat intr-un litru de apa rece si se lasa la „odihnit” cam 7-8 ore. Se beau 4 cani din acest preparat in fi ecare zi, iar pentru ca rezultatele sa fi e cele asteptate trebuie ca tratamentul sa dureze o luna.

BRAD

Se fac bai in care s-au turnat cateva picaturi de ulei de brad, ori se face un masaj de relaxare cu ulei de brad diluat in putina apa. Un tonic exceptional care pune sangele in miscare si reda pofta de viata.

leiul din bobite de catina este un adevarat izvor de sanatate si buna dispozitie. Contine foarte multa vitamina C si vitamina E, denumita si „vitamina tineretii”. Timp de 10 zile se vor inghiti 1-20 de picaturi de ulei de catina pentru recapatararea poftei de viata si a optimismului.

MACESE

Sunt un bun remediu impotriva carentei de vitamine. Redau energia, capacitatea de concentrare si au o excelenta actiune detoxifi anta asupra organismului si redau pofta de mancare cauzata de astenie. Se ia in fi ecare zi de 3-4 ori cate o lingurita de pulbere de fructe.

OBLIGEANA

Este o planta care, administrata sub forma de tinctura sau macerat, inlatura durerile de cap, starea de somnolenta, depresia, astenia si epuizarea psihica ori fi zica.

ROZMARIN

E un tonic nervos si cardiac puternic, dusman declarat al depresiei si lipsei de interes pentru viata. E recomandat si celor care trec cu usurinta de la o stare la alta. Se ia cate o lingura de tinctura de 3 ori pe zi, vreme de o luna.

Produsele apicole sunt foarte bune pentru indepartarea asteniei.

Astfel:

Laptisorul de matca

Este un bun supliment nutritiv, bogat in substante hranitoare. Actioneaza cu succes in caz de astenie, stare de slabiciune, oboseala, lipsa de concentrare, sindrom neurastenic sau anemie.

Polenul

Are actiune nutritiva, antianemica, stimulenta a activitatii nervoase. Ajuta foarte mult in procesul cresterii si indeparteaza oboseala si apatia redand un tonus optimist.

Mierea

Are actiune tonica, regeneratoare, nutritiva. Combinata cu putin suc de aloe si zeama de lamie, este un tratament efi cient impotriva oboselii si apatiei. Se iau 3 linguri pe zi, timp de o luna.

In this article

Join the Conversation