ATENTIE: FEBRA DE SETE este o consecinta a deshidratarii

3675 0

Febra de sete se manifesta prin cresterea temperaturii intre 38 si 39 de grade Celsius, mentinandu-se la aceasta valoare cam 1-2 zile.

Deshidratarea, cauza principala

Nou-nascutii sunt mai predispusi la febra de sete decat copilasii mai mari si exista mai multe riscuri ca aceasta sa se instaleze daca micutul nu este alaptat corespunzator, pentru a compensa pierderea de lichide. Deshidratarea poate surveni daca: il imbraci prea gros pe cel mic, bebe primeste o cantitate insuficienta de lichide, are diaree si varsaturi constante.

Ce ar trebui sa faci?

Temperatura poate fi adusa la normal prin hidratare si cresterea numarului de alaptari zilnice, imbracarea bebelusului in hainute subtiri din materiale naturale si adapostirea in camere racoroase.

Ii poti pune si comprese cu apa rece (dar nu exagerat de rece) pe frunte si corp.

Da-i sa bea suc de fructe, supa de pui sau lapte daca este sugar (nu apa, pentru ca nu contine suficienta glucoza sau substante electrolitice).

Nu este indicat ceaiul, pentru ca stimuleaza eliminarea apei prin urina, si nici lichidele carbogazoase sau care contin cofeina.

Bebelusii alaptati la san, pana la 6 luni nu au nevoie de apa, asa ca ceea ce trebuie sa faci este sa maresti numarul de alaptari zilnice, mai ales in zilele caniculare

 

In this article

Join the Conversation