Atentie la intepaturile de insecte!

580 0

Disconfortul cauzat de intepaturile de insecte poate fi inlaturat de obicei prin tratament la domiciliu. In caz de soc anafilactic insa, se impune asistenta medicala de urgenta. Simptomele care apar ca reactie la intepaturile de insecte se manifesta la cateva minute dupa producerea ciupiturii si constau in dureri sub forma de arsura, senzatie de mancarime sau de amorteala in zona afectata si in tumefiere a locului respectiv.

Aceste manifestari apar in cazul intepaturilor de albina, viespe, capusa, tantar sau de furnica. Tratamentul aplicat in urma intepaturilor de insecte are scopul de a reduce disconfortul si se aplica imediat dupa ciupitura. Astfel, in cazul intepaturii de albina sau de viespe, se scoate partea vizibila a acului cu ajutorul unui obiect cu se care se zgarie usor locul respectiv.

Apoi se spala leziunea cu apa si se aplica o compresa cu gheata. „Ca tratament dupa ce am fost intepati de o insecta se poate folosi un unguent cu hidrocortizon. Pentru a calma durerea este indicat un antiinflamator de tipul ibuprofenului, iar mancarimea si o eventuala reactie alergica pot fi inlaturate prin administrarea unui antihistaminic (Xyzal)”, spune medicul de familie Radu Leon George de la Clinica Leomedica din Bucuresti.

In this article

Join the Conversation