Atentie la semnele de anemie!

683 0

De aceea, este important sa recunoastem din timp simptomele bolii. Anemia este o afectiune in care nivelul hemoglobinei (celule ce asigura transportul oxigenului in sange) este sub valorile normale. De obicei, boala apare ca o consecinta a unor deficiente nutritionale, a unor boli cronice, a pierderilor masive de sange, a hemolizei (proces patologic de distrugere a globulelor rosii) sau a cancerului.

Cu cat anemia este depistata mai devreme, cu atat poate fi tratata mai eficient. Iar pentru a putea face acest lucru, trebuie sa ne adresam medicului de la aparitia primelor simptome ale bolii. Oboseala cronica si dificultatile de concentrare sunt primele semne care ar trebui sa ne avertizeze ca ceva nu este in regula.

Daca aceste simptome persista, timp in care se accentueaza, trebuie consultat medicul pentru a face analizele sanguine. Un nivel scazut al hemoglobinei poate confirma diagnosticul bolii.

„Cea mai cunoscuta forma a bolii este anemia feripriva, caracterizata prin incarcarea redusa a hematiilor cu hemoglobina. Tratamentul consta in administrarea de fier sau de suplimente cu vitamina C pentru o mai buna absorbtie”, spune medicul de familie Radu Leon George de la Clinica Leomedica din Bucuresti.

In this article

Join the Conversation