Auto-medicatia: 4 aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere

884 0

Desi ti se pare ca recunosti simptomele, ca poti pune de una singura un diagnostic si sa gasesti leacurile potrivite, auto-medicatia este foarte periculoasa. Acest lucru este valabil chiar si in cazul in care vorbim de unele remedii naturiste!

Inainte de a incepe auto-medicatia, retine cateva lucruri:

Simptomele pe care le ai tu, copilul tau sau alt membru al familiei sunt adeseori prea ambigue si nu le poti incadra intr-un anumit diagnostic. De exemplu, am fost cu fiul meu de mai multe ori la medic pentru simptome care erau de fiecare data aceleasi – tuse urata, dificultati de respiratie, parea ca o sa vomite – dar, de fiecare data, diagnosticul a fost diferit si a primit, in consecinta, tratament diferit.

Chiar daca ai stabilit un diagnostic, trebuie sa fii sigura ca remediul ales este si cel corect. In plus, trebuie sa stii schema de tratament si modul de administrare.

Chiar daca apelezi la remedii naturiste, unele dintre ele pot avea contraindicatii. Doar cateva exemple: excesul de ceai de iedera, cu efect mucolitic si anticonvulsiv, poate sa provoace iritatii ale mucoaselor si ale pielii; ciubotica-cucului poate sa creeze reactii alergice; ceaiul de tei nu este recomandat pentru consum zilnic.

Daca suferi in mod repetat de aceleasi simptome, in loc sa tratezi efectele cu remedii naturiste, trebuie sa mergi la doctor pentru a identifica si trata cauza.

 

In this article

Join the Conversation