Baietelul meu e prea rasfatat?

349 0

Raspuns:

Cred ca va faceti putin cam multe griji. Are doar 1 an si 8 luni. Nu e vorba ca e prea rasfatat ci ca este mai dificila comunicarea la aceasta varsta. Observ ca a invatat sa protesteze cand ceva nu-i convine. E firesc. Cand are astfel de comportamente incercati sa-i distrgeti atentia. Pana pe la varsta de 3 ani metoda ignorarii nu e recomandata.

In privinta alimentatiei, nu stiu ce inaltime are, dar 10-11 kg s-ar putea sa nu fie neaparat putin. Iar cu mancarae trece prin diverse etape, asa cum testeaza noi comportamente, asa testeaza si alimentele si puterea lui de a le refuza. Lasati-l in pace. Daca va continua puteti trece si la masuri extreme de genul sa nu-i dati de mancare sau sa nu inlocuiti alimentele cu produse preferete pana cand i se face cu adevarat foame.

Desigur, pentru un parinte acest lucru este greu de facut insa sa stiti ca nu ii faceti nici un rau, nu-l chinuiti. Nu as recurge la investigatii medicale decat daca medicul de familie recomanda ca urmare a suspectarii prezentei unor paraziti sau alte cauze.

In this article

Join the Conversation