Baita bebelusului, pas cu pas (tutorial video)

5623 0

Prima oara iti va fi mai greu: te vei teme sa nu-ti alunece din maini, sa nu-i intre apa in ochi, sa nu planga. Pentru prima baita a bebelusului poti sa ceri ajutorul/ asistenta unei persoane experimentate, dar vei vedea ca o sa-ti intri repede in rol. In scurt timp va deveni unul dintre cele mai placute momente ale zilei.

Reguli pentru baita bebelusului

Alege un moment in care nu vei fi intrerupta de apeluri telefonice sau de vizitatori.

Asigura-te ca ai la indemana toate obiectele de care vei avea nevoie pentru baita, inclusiv hainutele cu care il vei imbraca dupa aceea.

Sterge-i pleoapele de la interior spre exterior, folosind cate o bucata diferita de panza moale si curata pentru fiecare ochi. Procedeaza la fel cu toata fata, avand grija sa nu-i intre apa in nas sau urechi. Atentie la igiena urechii la bebelusi! Curatarea urechii este un proces separat, care trebuie realizat cu atentie, fara sa introduci betisoare in urechiusa micutului.

Spala cu atentie zona genitala si mizeria care se aduna intre pliuri. Trebuie sa fii atenta la acest aspect si cand il speli, dar si cand il usuci. Este vorba de zone mai ascunse precum cutele de piele de la axile, zona inghinala, zona de sub barbie, din jurul gatului si spatele urechilor.

Cand il scoti din apa trebuie sa ai gata pregatit un prosop uscat, curat si moale.

Ca sa usuci belusul, inveleste-l in prosop si mangaie-l usor. Nu freca pielea bebelusului pentru ca este sensibila si se poate irita.

Dupa ce este uscat, aplica pe piele o lotiune pentru nou-nascuti.

Pune-i scutecul si  imbraca-l cu hainutele pregatite din timp.

Dar pentru ca un exemplu este mult mai relevant, te invitam sa urmaresti acest film, realizat de Parenting Chanel.

Baita bebelusului, pas cu pas (VIDEO)
 

In this article

Join the Conversation