Balanta

598 0

Pentru cei nascuti intr-o familie galagioasa, acomodarea va fi mai dificila, intrucat natura lor este una mediatoare. Armonia este pentru ei pe primul plan, asa ca vor incerca sa creeze echilibru in relatiile cu parintii, fratii si prietenii.

Micutii nascuti in zodia balantei sunt intotdeauna amabili si politicosi, dar dorinta de a impaca pe toata lumea le poate crea probleme adeseori. Din acelasi motiv, ei sunt uneori indecisi si asta pentru ca incearca sa nu supere pe nimeni prin hotararea luata. Consecintele nu acopera insa intotdeauna un bine general, asa ca trebuie sa invete ca cineva tot va avea de suferit mai devreme sau mai tarziu.

Si impunerea autoritara le ridica probleme, asa ca de multe ori se trezesc calcati in picioare chiar si de catre prietenii apropiati.

Pe de alta parte, abilitatea innascuta de a socializa si simtul puternic al dreptatii ii fac prieteni de nadejde. De asemenea, micile balante dezvolta inca de la varste fragede un simt al echilibrului gusturi rafinate.

Tot in rol de mediator, balantele se pricep de minune la reunirea oamenilor prin capacitatea de a negocia si de a crea compromisuri. In vocabularul acestor reprezentanti ai zodiacului, cuvantul conflict este inlocuit de cooperare. In calitate de parinte al copilului-balanta, educatia trebuie sa se bazeze pe construirea increderii de sine. In plus, explica-i intr-o maniera delicata ca micile neintelegeri nu pot fi evitate la nesfarsit si ca fac parte din viata cotidiana. Mai mult decat atat, a fi insistent nu echivaleaza cu a fi in ofensiva, asa ca trebuie sa-si modeleze capacitatile de impunere a autoritatii.

In this article

Join the Conversation