10 reguli cand il hranesti cu biberonul

1946 0

1. Cand ii dai lapte cu biberonul, este foarte important sa ai contact direct, piele la piele cu micutul. Daca ii mai dai san, nu tine copilul langa sanul gol – bebelusul va mirosi laptele matern si va respinge biberonul.

2. Cel mai bine este sa-i dai putin lapte si cat mai des, dar nu ca atunci cand alaptezi, pentru ca laptele-formula da o senzatie mai mare de satietate.

3. In mod normal, un bebelus care nu a implinit inca o saptamana va bea in jur de 40 ml de lapte la fiecare masa. Dupa aceea, in primele doua luni, in mod obisnuit va consuma intre 80 si 120 ml, cantitatea de lapte crescand de la o luna la alta. Nevoile fiecarui bebelus sunt insa diferite, de aceea, urmareste reactiile puiului tau.

4. Pana cand bebelusul va implini 6 luni trebuie sa-i sterilizezi biberoanele si tetinele (ai la indemana mai multe solutii – le fierbi intr-o oala cu apa timp de 5 minute, le speli la masina de spalat vase, folosesti un aparat special de sterilizat biberoanele sau solutii speciale pentru sterilizat).

5. Daca folosesti lapte praf, alege acel tip de lapte pe care pediatrul tau il recomanda ca fiind cel mai bun pentru copil. Nu tine cont de pret si nu te lua dupa povestile mamicilor din parc.

6. Foloseste numai apa plata, fiarta si racita. Apa dela robiet fierbe-o foarte bine. Dupa un an poti sa renunti sa mai fierbi apa plata.

7. Laptele-formula poate fi servit la temperatura camerei sau caldut (ca sa incalzesti biberonul tine-l 5 minute intr-un recipient cu apa calda). Nu-i da copilului sa bea din biberon fara sa verfici tem[eratura acestuia, punand ccateva picaturi la incheietura mainii.

8. Tine biberonul in asa fel incat laptele sa acopere gatul sticlei – copilul va inghiti mai putin aer.

9. La finalul mesei pune-l pe umarul tau si bate-l delicat pe spate ca sa elimine aerul inghiti odata cu laptele.

10. Lasa copilul sa iti „spuna” cat de mult vrea sa manance. Daca se agita, intoarce capul, probabil ca s-a saturat. Dupa ce copilul a mancat, arunca laptele ramas in sticla.


In this article

Join the Conversation