Beneficiile desenelor animate

737 0

Iata 4 avantaje ale desenelor animate:

1. Stimuleaza imaginatia

Studii recente arata c a desenele animate stimuleaza imaginatia si creativitatea copiilor intr-o proportie mult mai mare decat filmul. Si asta, pentru ca personajele, obiectele, miscarile sunt stilizate, iar micutii isi exerseaza capacitatea de a le recunoaste.

2. Sporesc viteza de gandire

Desenele animate sunt foarte dinamice. In urma unor investigatii, tip EEG, neurobiologii au observat ca activitatea electrica in unele zone ale creierului creste. Aceste zone coincid cu cele solicitate in timpul operatiilor matematice. De aceea, s ecrede ca „terapia” prin desene animate dezvolta simtul „matematic”.

3. Dezvolta gandirea intuitiva

Copiii se pun in pielea personajelor cu care se identifica. Ei participa afectiv la povestea pe care o urmaresc. Cercetatorii sustin ca micutii isi dezvolta astfel capacitatea de a intelege realitatea si de a distinge mai eficient intre posibil si absurd.

4. Imbogatesc cunostintele si limbajul

Desenele animate contin multe informatii legate de viata cotidiana, dar si de aspectele de cultura generala. Unele seriale vorbesc de „ADN”, personaje istorice sau personalitati ale omenirii. Iar tu te poti folosi de aceste pretexte pentru a-i dezvolta bagajul de informatii pe o anumita tema.

In this article

Join the Conversation