Beneficiile sarcinii in viata de cuplu

440 0

Schimbarile hormonale care apar in timpul sarcinii te vor face mai „dornica” si-ti vor dezvolta imaginatia „sexuala”, lucru pe care partenerul tau il va adora. Te vei simti mult mai sexy si dorinta ta de a face dragoste va deveni mult mai puternica, datorita nivelului ridicat de testosteron. Probabil ca in timpul primului trimestru, din cauza greturilor, varsaturilor si oboselii nu prea vei avea chef.

Insa prin saptamana a 12-a, vei simti „un val” de energie si greturile vor inceta. Este perioada cea mai buna pentru a te gandi si la viata ta sexuala. Cum toate conditiile sunt create, nu-ti ramane decat sa profiti de aceste momente si senzatii pentru a mari armonia cuplului vostru. Creeaza o atmosfera tandra, romantica, imbraca ceva sexy si lejer si fa-i o surpriza partenerului tau.

Alte „surprize placute”

Nu-ti va creste numai dorinta, ci si placerea (multe femei au primul orgasm in timpul sarcinii)! Estrogenii si progesteronul determina dilatarea vaselor de sange pelviene, crescand astfel fluxul sanguin in aceasta zona.

Rezultatul? O mai mare sensibilitate locala! Nu in ultimul rand, intervine si oxitocina – hormon care are rolul de a controla ejectia laptelui, de a initia contractiile uterine si de a declansa orgasmul atat la femeie, cat si la barbat. Cum tu ai din plin oxitocina in timpul sarcinii…bucura-te!

Sarcina poate servi si ca „mijloc” de crestere a increderii in tine. Unele femei gasesc ca aspectul lor se imbunatateste datorita sarcinii. Altele – cele care au o sarcina usoara, fara riscuri – realizeaza ca desi corpul lor este supus unor schimbari majore, ele inca pot rezolva o multime de treburi si pot fi implicate in mai multe activitati.

Iar pentru mamicile care au suferit de infertilitate, sarcina vine ca o imensa usurare si totodata ca o confirmare: si organismul lor este capabil de acest lucru miraculos!

Dupa ce au trecut prin travaliu si nastere, majoritatea femeilor au o noua perspectiva asupra fortei lor fizice si psihice, lucru care le da incredere.

Si asa trebuie sa fie – caci e o adevarata minune sa „creezi” un pui de om, sa-l porti in pantece noua luni si apoi „sa suferi” ca sa-l aduci pe lume!

In this article

Join the Conversation