Bezele cu zmeura si alune de padure

284 0

Pentru crema: 300 ml frisca, o lingura zahar cu granulatie fina, 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura (optional), 350 gr zmeura proaspata.

Cum se procedeaza:

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Pregatiti tava in care veti coace blaturile si tapetati-o cu hârtie. Bateti albusurile cu praful de copt pâna se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, câte doua linguri deodata, batând din nou albusurile de fiecare data, pâna se intaresc.

Cu ajutorul unei spatule incorporati alunele macinate. Din aceasta compozitie coaceti doua blaturi de bezea; cu ajutorul unei furculite desenati un model pe unul dintre ele, inainte de a-l coace, pentru a obtine un efect decorativ.

Când sunt coapte, lasati blaturile sa se raceasca in cuptor circa o ora, apoi transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet, indepartati hârtia pe care le-ati copt.

Pentru a prepara crema, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul (daca folositi). Asezati blatul simplu pe un platou si intindeti pe el aproape toata crema, pastrând putina pentru ornat.

Aranjati zmeura in cercuri concentrice peste stratul de crema. Puneti cu grija al doilea blat (cel cu model) deasupra, presând usor. Decorati cu restul de crema si câteva boabe de zmeura si serviti.

In this article

Join the Conversation