Biscuiti care fac… lapte! 3 retete galactogene

2613 0

Vrei ca puiul tau sa se bucure cat mai mult de lapte matern? Incearcă aceste trei retete de biscuiti cu ingrediente galactogene.

Bogate în vitaminele complexului B și în minerale, drojdia de bere, seminţele de in şi fulgii de ovăz sunt ingrediente galactogene de mare valoare (adică sporesc producția de lapte). Adăugate în gustoase prăjituri, îţi potolesc și pofta de ceva dulce!
Chiar dacă ai suficient lapte, nu e niciodată greşit să introduci cele trei ingrediente-minune în dieta ta. Fulgii de ovăz conţin fier, drojdia îţi dă un plus de energie graţie vitaminelor B, iar seminţele de in abundă în acizi graşi omega 3, cruciali pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor cerebrale ale micuţului.

Mingiuţe cu fulgi de ovăz și lapte

Ingrediente: 1 ½ cană de făină integrală; 1 ¾ cană cu fulgi de ovăz; o linguriţă de sare; un praf de copt; ¾ cană cu unt de migdale sau de arahide; ½ cană de unt la temperatura camerei; o cană cu seminţe de in; 50 g drojdie de bere, ⅓ cană cu apă sau lapte; o linguriţă de scorţişoară; ½ cană cu zahăr; ½ cană cu zahăr brun; esenţă de vanilie; 2 ouă; ciocolată rasă; câteva nuci tocate.
Cum se prepară:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Amestecă într-un castron făina, praful de copt, scorţişoara şi sarea.
2. Separat, bate untul de migdale, untul, zahărul, vanilia, drojdia, seminţele de in şi apa, până obţii o cremă. Adaugă ouăle. Treptat, toarnă amestecul în făina gata pregătită, apoi adaugă nucile şi ciocolata.
3. Formează mingiuţe din acest aluat, tăvăleşte-le prin fulgii de ovăz şi bagă-le la cuptor, pe hârtie de copt, timp de 12 minute.
Sfat: Înainte de a le folosi, înmoaie seminţele de in în apă, timp de 3-5 minute.

Cornuleţe cu nucă

Ingrediente: 2 ouă; ½ cană sos de mere neîndulcit; 1 cană cu seminţe de in; 1 ½ cană de făină; ½ cană cu unt topit; 2 căni nectar de agave (îndulcitor natural, alternativă sănătoasă la zahărul rafinat); ¾ cană cu nuci zdrobite; fulgi de ciocolată; stafide; 4 linguri de apă; vanilie; un praf de copt; sare; 50 g drojdie de bere; 2 căni cu fulgi de ovăz.
Cum se prepară:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Într-un castron, combină făina, praful de copt, sarea şi drojdia de bere.
2. Separat amestecă untul şi o cană de sirop de agave. Adaugă ouăle, vanilia şi inul, apa şi sosul de mere, nuca, ciocolata şi stafidele.
3. Toarnă amestecul peste făină şi înglobează ovăzul. La final, adaugă şi cea de-a doua cană de sirop de agave.
4. Modelează cornuleţe, pe care le coci 13-15 minute.

Biscuiţi crocanţi

Ingrediente: 1 cană de făină; ½ cană cu ulei de cocos; ¾ cană cu zahăr brun; 2 linguri cu seminţe de in; 1 ou; 2 linguri de apă; ½ de banană pasată; ½ cană cu fructe uscate tăiate; 50 g drojdie de bere; sare; un praf de copt; ½ cană cu biscuiţi de graham pisaţi, ½ cană cu fulgi de ovăz.
Cum se prepară:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Într-un castron, combină făina, praful de copt, sarea şi drojdia de bere.
2. Separat, bate oul cu zahărul, adaugă uleiul picătură cu picătură (ca să nu se taie aluatul), bananaşși fructele uscate, biscuiţii, inul şi ovăzul.
3. Înmoaie aluatul cu apa şi întinde-l în strat gros, cu făcăleţul. Decupează biscuiţi rotunzi, cu ajutorul unei forme speciale sau a unui pahar, aşază pe hârtie de copt şi dă-i la cuptor 10-12 minute.
Sfat: Nu înlocui drojdia de bere cu alte tipuri, pentru că valorile nutritive diferă!

In this article