Campania ”Salvăm un profesor, salvăm generaţii!” continuă

460 0

Doamna Adela Rogojinaru a fost diagnosticată în aprilie 2012 cu melanom malign cu metastaze, cea mai severă formă de cancer de piele. Cu mare întârziere de la momentul diagnosticării şi din cauza costurilor mari de spitalizare şi tratament, doamna Adela Rogojinaru a început efectiv tratamentul în 10 septembrie 2012, într-un stadiu deja avansat al bolii, în care starea de sănătate i se deteriorase alarmant. Cumpărarea tratamentului cu vemurafenib (Zelboraf), un citotastic de ultimă generaţie, o parte din costurile de spitalizare, ca şi alte costuri medicale, au fost posibile prin campania de strângere de fonduri iniţiată de Universitatea din Bucureşti.

Suntem bucuroşi să anunţăm că toate aceste eforturi colective de finanţare, ale multor firme, companii multinaţionale, asociaţii şi persoane fizice din România şi de la nivel internaţional, nu au fost zadarnice. După doar patru luni de tratament, starea doamnei Adela Rogojinaru s-a îmbunătăţit considerabil. În 14 decembrie 2012, la Sala de Lectură a Facultăţii de Litere, în cadrul celei de-a doua ediţii a Conferinţelor Alumnilor organizată de membrii colectivului specializării Comunicare şi Relaţii Publice, doamna profesoară Adela Rogojinaru, director en titre al Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării, a fost alături de colegii, actualii şi foştii studenţi ai săi, co-prezidând evenimentul:

„Este un sentiment extraordinar pe care voi mi l-aţi creat, şi anume m-aţi celebrat pentru că sunt Om”, a spus doamna Adela Rogojinaru în mesajul său adresat tuturor celor care au ajutat-o în timpul campaniei. „Vreau să vă mulţumesc şi pentru că aţi realizat ceva extraordinar, în afară de miracolul de a fi recreat un Om din suferinţă, şi anume aţi dat o şansă incredibilă profesiei noastre. Vă mulţumesc că aţi redat demnitatea profesiei, ceea ce este uimitor astăzi pentru mediul academic”, a mai spus doamna profesoară.
Tratamentul cu citostatic va continua cel puţin 6 luni, după care este recomandată întărirea răspunsului imunitar antitumoral cu ipilimumab (Yervoy, sub denumirea comercială). Suma donată până la data de 17 ianuarie 2013 este de 94.600 de euro, asigurând tratamentul necesar cu Zelboraf. Pentru tratamentul cu ipilimumab, este nevoie de o completare cu suma de 50.000 de euro.

Campania umanitară Salvăm un profesor, salvăm generaţii!, iniţiată de Universitatea din Bucureşti pentru doamna conferenţiar Adela Rogojinaru, continuă prin apelul către publicul larg, către întreg mediul academic, către specialiştii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenţi, precum şi către toţi cei care pot susţine, cu orice contribuţie financiară, continuarea tratamentului. Precizăm că aceste tratamente pentru melanom malign sunt de ultimă generaţie şi singurele care asigură şanse de supravieţuire în cazul acestei maladii extrem de virulente, pentru care nu au existat terapii specifice eficace în ultimii treizeci de ani.

În această perioadă de dialog ne-am bucurat de solidaritatea Dumneavoastră prin mesajele exprimate, dar, mai ales, prin acţiunile concrete materializate de bilanţul de acum. Acest fapt nu ar fi putut avea loc dacă nu ar fi existat credinţa în cauza că salvarea unui profesor de valoare înseamnă mai multe generaţii îmbogăţite prin cunoaştere. Doamna conferenţiar Adela Rogojinaru a fost liantul acestei unităţi de gând şi acţiune şi de aceea, pentru ea, va trebui să definim mai departe efortul nostru, pentru ca, odată revenită la catedră, să putem spune că am luat şi noi parte la lupta ei de supravieţuire având credinţa că ”Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”

Pentru cei care vor să sprijine campania de strangere de fonduri, următoarele modalităţi de donaţie sunt disponibile:
■ Prin Internet Banking, în conturile: CONT LEI: RO19INGB0000999903185855; CONT EURO: RO12INGB0000999903185496; CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814.
■ Prin ordin de plată, aceleaşi conturi, dar adăugând următoarele informaţii:
Titular de cont: Lucia Astratinei
CNP 2890314460024
COD SWIFT: INGBROBU
Banca ING BANK N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucureşti, România.
■ La Facultatea de Litere, la punctul fix pentru strângerea fondurilor.Donaţiile se pot face în fiecare zi, în intervalul 9:00 – 16:00, la Departamentul ID al Facultăţii de Litere (Str.Edgar Quinet, nr. 5-7, aripa stângă). Persoana de contact este Izabela Nidelea, secretar departamentul de Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere, 021-3146177.
 ■ Prin PayPal: Începând cu data de 19 septembrie 2012, sistemul de donaţii prin pay pal a devenit activ. Accesaţi www.media.unibuc.ro şi, pe pagina principală a site-ului, în partea dreaptă sus veţi regăsi iconiţa pay pal pe care puteţi da click şi aduce contribuţia voastră pentru doamna profesoară.

Orice contribuţie financiară este binevenită. Vă suntem recunoscători pentru implicare şi vă vom ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate a doamnei profesor Adela Rogojinaru.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.media.unibuc.ro, secţiunea Campanii sau pagina de Facebook a campaniei:
 

In this article

Join the Conversation