Când iritaţia nu este provocată de scutece

727 0

De aceea, este esenţial să poţi face diferenţa dintre iritaţia de la scutec şi alte afecţiuni pentru că numai aşa îi vei administra un tratament eficient celui mic. Iritaţia provocată de scutec este cel mai adesea confundată cu impetigo, dermatita seboreică sau miliaria (erupţie de pete roşii provocate de căldură).

Impetigo
 
Impetigo este o infecţie bacteriană a pielii, care determină apariţia unor vezicule roşii care se pot sparge, secretă lichid şi dezvoltă o crustă galbenă maronie. Aceste vezicule pot să apară în orice parte a corpului, dar cel mai frecvent apar în jurul gurii şi nasului. Impetigo este una dintre cele mai obişnuite infecţii la copii. Boala este contagioasă şi poate fi răspândită prin contact personal, prin folosirea aceloraşi prosoape, lenjerii, haine, jucării sau a altor obiecte. De aceea, toţi membrii familiei trebuie să se spele pe mâini cât mai des cu săpun antibacterian şi să evite folosirea în comun a lucrurilor ce aparţin persoanei afectate, pentru a preveni astfel răspândirea ei. Dacă observi astfel de inflamaţii pe pielea copilului tău, ia legătura cu medicul pediatru, care îţi va prescrie probabil un unguent cu antibiotice sau un tratament oral cu antibiotice.
 
Dermatita seboreică
 
Dermatita seboreică este o afecţiune cutanată des întâlnită la bebeluşi în primul an de viaţă. Se manifestă prin cruste (scuame) albicioase, unsuroase sau uscate. care se manifestă în zona inghinală, a organelor genitale şi în partea inferioară a abdomenului; la nivelul scalpului, dermatita seboreică se manifestă sub formă de mătreaţă şi scuame. Vindecarea necesita îngrijirea adecvată a leziunilor şi monitorizarea stării generale şi a evoluţiei sub medicaţie de către un medic dermatolog.
 
Miliaria (erupţie de pete roşii provocate de căldură)
 
Alergia la căldură este o erupţie roşie sau roz, care apare de obicei pe zonele din corp acoperite de haine. Poate să apară când canalele de eliminare a sudorii (transpiraţiei) sunt blocate şi se inflamează, deseori ducând la disconfort şi mâncărime. Mai puţin frecventă după vârsta de 3 luni, această afecţiune poate apărea între cutele formate de piele în zona scutecului, mai ales acolo unde căptuşeala de plastic sau suprafaţa scutecului intră în contact cu pielea. Umezeala şi umiditatea sunt principalele cauze ale miliariei; asigură-te mereu că cel mic nu e îmbrăcat prea gros şi că pielea lui este mereu uscată. Dacă te confrunţi cu o formă severă de miliaria, atunci e cazul să iei legătura cu un medic.
 
Pentru mai multe articole, intra pe pampers.ro.

In this article

Join the Conversation