Când să-i faci băiţă

608 0

Pentru un nou-născut, de 2-3 ori pe săptămână e suficient, atâta timp cât zona scutecului e în permanenţă păstrată curată şi cât timp îi speli mânuţele şi feţişoara de câteva ori pe zi. Dacă nu au regurgitat sau nu s-au mânjit, nou-născuţii nu prea au cum să devină atât de murdari.

 
Cu cât micuţul creşte, cu atât are nevoie de băiţe regulate, mai ales dacă începe să se târască pe jos şi să mănânce şi altceva decât lăptic. Până începe să meargă în picioare, va trebui să-i faci baie aproape în fiecare seară – dacă nu pentru a înlătura dovezile unei zile întregi de explorare, măcar pentru a-l ajuta să se liniştească înainte de culcare.
 
Care e cel mai bun moment pentru băiţă? În general, e bine să-l speli pe nou-născut înainte de a-i da să mănânce, asta dacă nu e prea flămând. Dacă o faci imediat după ce mănâncă, s-ar putea să vomite. La bebeluşii mai mari, o băiţă înainte de culcare e cea mai bună soluţie, pentru că vor adormi curaţi şi liniştiţi. Dacă doreşti, poţi urma această rutină: băiţa, cititul unei poveşti, culcarea. Dar foloseşte-ţi propria judecată şi fă-i micuţului tău baie ori de câte ori crezi că are nevoie.
 
Pentru mai multe articole, intra pe pampers.ro.

In this article

Join the Conversation